Spremljamo 50 naših tretješolcev in 4 profesorje na Maturantski ekskurziji v Grčijo

Četrtek, 25. 8. 2022

Ob 5.00 so naši potniki odpotovali izpred šole v Ivančni Gorici. Žal je bolni Vid moral ostati doma, ostali pa so vsi na potovanju. Po celodnevni vožnji čez Italijo so se pozno popoldne vkrcali na “mega trajekt”  in so že na poti proti Grčiji. Čakata jih večerja in zabava na ladji – plavajočem mestu in spanje v štiriposteljnih kabinah. Vsi so zdravi in veseli. SREČNO!

PETEK, 26.8.2022

Noč na ladji je minila mirno in zabavno. Srečno pristali. Sončen pozdrav iz Grčije, kjer smo si ogledali Mikene in Epidaver. Urška Strahinič je spet dokazala, da zelo lepo poje. Imamo tudi novo maskoto, “flamingota” z imenom Domzi, ki nas spremlja ves čas potovanja. Vsi zadovoljni se veselimo večera v Korintu.

sobota, 27. 8. 2022

V Korintu smo imeli zabaven večer, kjer smo na hotelski plaži imeli ‘lubenica party’, pod vodstvom odlične Mondialove vodnice Teodore Komlenić. Dijaki so v štirih skupinah pripravljali zanimive zvarke, ki jih je komisija profesorjev ocenila. Ocenjevali so izvirnost imena skupine, prezentacije, okusa, imena in zgodbe, povezane z izdelkom. Zmagala je skupina z najbolj izvirnim imenom ‘Poredni profesorji’, ki je bila po vseh kriterijih najbolj izvirna.
Tretji dan maturantske ekskurzije smo si ogledali Atene in Akropolo ter Delfe kjer smo dan zaključili v preročišču. Sledi zabava v disku v središču Delfov in nato prenočevanje.
Nedelja, 28. 8. 2022
V nedeljo smo se zgodaj zjutraj odpravili v Meteoro in si poleg zanimivih skal, na katerih stojijo samostani, ogledali tudi največji samostan Meteoron. Nato smo se iz pristanišča v Igoumenitsi s trajektom odpravili na otok Krf, kjer nas čaka težko pričakovani ‘Red love party’.
Zabava je sedajle zagotovo že v polnem teku.
‘Red love party’
PONEDELJEK, 29.8.2022
Po ‘red love’ zabavi smo se odpravili v mesto Ipsos, kjer smo se sončili na lepi plaži in kopali v toplem Jonskem morju. Sledil je ‘pena party’ v diskoteki Mojitos. Po večerji smo z ladjico odpluli na morje in zaplesali ob dobri glasbi. Sledil je ‘grafik party’ na katerem smo pisali lepe spomine na bele majice.
Žal, prihaja zadnji dan naše prijetne, doslej zelo uspešne in zabavne maturantske ekskurzije …
Še nekaj zabavnih …
TOREK, 30. 8. 2022
O dogajanju zadnjega dne nimam dosti informacij. Naši turisti verjetno žalujejo, da bo sedajle treba počasi na avion in pojutrišnjem v šolo. Če dobim kakšno fotko, jo z veseljem objavim.
Že sedaj pa hvala spremljevalcem za odlično vodenje in varstvo naših dijakov, za sprotna poročila, dijakom pa za vzorno vedenje na ekskurziji.
SREČEN LET V DOMOVINO!
DIJAKI IN UČITELJI SO SEDAJ ŽE DOMA, PA VENDAR POGLEJMO KAKO JE POTEKAL DANAŠNJI (ZADNJI) DAN EKSKURZIJE;

Po zadnji zabavi ‘Grafik party’ so se dijaki podpisovali na bele majice in opravili maturantsko zaprisego, na kateri so prisegli, da bodo maturo opravili vsaj s prav dobrim uspehom. 

Zadnji dan ekskurzije smo imeli voden ogled po čudovitem mestu Krf in nekaj prostega časa za nakup spominkov.
V popoldanskih urah smo se ukrcali na letalo, ki nas je srečno pripeljalo na letališče v Zagrebu. V večernih urah pa smo se vrnili nazaj v Ivančno Gorico, vsi zdravo, zadovoljni, nasmejani in polni lepih spominov.
Dijake in učitelje spremljevalce je kljub napornemu programu pokonci držala mladostna energija.
PONOSEN NA VSE, ker ste brez zapletov preživeli cel teden, SREČEN, ker stre vsi zdravi doma!
Milan Jevnikar
(Skupno 2.788 obiskov, današnjih obiskov: 1)