Drage dijakinje in dijaki.

Dijake 1. letnika gimnazije obveščamo, da se bodo kot 2. tuji jezik izvajali vsi jeziki, Nemščina, Španščina in Francoščina, zato si  priskrbite vse potrebne učbenike in delovne zvezke glede na vašo izbiro.

Dijaki ste razporejeni v 4 oddelke, 1.a, »nemški«, 1.b »španski«, 1.c »nemško francoski« in 1.i »španski« oddelek. Te podatke lahko vidite na položnicah za učbeniški sklad, po 1. septembru, ko boste dobili dostopne kode za eAsistenta, pa boste vse to videli tudi v svojem urniku.

Ekonomski oddelek je le eden, 1.d.

Učbenike, ki ste jih naročili iz učbeniškega sklada, boste skupaj z dijaškimi izkaznicami prejeli v četrtek, 1. septembra, z začetkom šolskega leta.

Ker želimo predajo učbenikov izboljšati za vse, tudi za dijake višjih letnikov, tokrat ne bo potrebno hoditi na šolo po naročeno med počitnicami. Vsi, ki ste učbenike pravočasno naročili, jih boste namreč prejeli 1. ali 2. septembra po vnaprej določenem razporedu.

 

Pouk v novem šolskem letu se začne v četrtek, 1. septembra 2022 ob 8.00 za vse dijake.

Vozovnice za javni prevoz do šole si lahko že kupite pri ponudnikih javnega prevoza. Ne potrebujete nobenega potrdila o šolanju.

Ker bo prvi september lep sončen dan, se bomo vsi prvošolci (skoraj 150 nas je) ob 8.00 zbrali kar v amfiteatru pred šolo. Višješolci pa greste seveda lahko naprej, v avlo, do svoje garderobne omarice in do svoje »matične učilnice«, saj šolo že poznate.

Vse dijake prosim, da v šolo pridete le zdravi dijaki in da se rfavnate glede okužb v skladu z navodili NIJZ

Prvošolce bomo v amfiteatru pozdravili in jih seznanili z razredniki, ter jih pospremili v njihove matične učilnice.

Višješolce vljudno prosim, da ste spoštljivi do prvošolcev, lepo jih sprejmite, če vam kateri dovoli, da ga “označite s F”, lahko naredite tudi to, nikakor pa ne toleriramo nobenega nadlegovanja!

Prvi dve uri boste vsi imeli razredni uri s svojimi razredniki po urniku, ki ga boste lahko videli v eAsistentu in na spletni strani šole. Prvi dan bomo imeli že malico po naslednjem redu

  1. odmor prvi letniki
  2. odmor vsi ostali

Želim vam nepozabno lep prvi šolski dan.

Milan Jevnikar, ravnatelj

(Skupno 1.525 obiskov, današnjih obiskov: 1)