Današnji dan je bil na Srednji šoli Josipa Jurčiča eden od tistih, ko smo vsi ponosni, da smo del Jurčičeve zgodbe o uspehu. Razglasili smo namreč odlične rezultate letošnje splošne mature.

Od 57 vpisanih gimnazijcev davnega leta 2018 jih je do četrtega letnika prišlo 55, in od teh jih je v junijskem roku pristopilo k splošni maturi 53, ali 96,4 %, le dva bosta maturo  prvič opravljala v jesenskem roku.

Ravnatelj Milan Jevnikar je na slovesni prireditvi, ki so se je udeležili tudi mnogi starši in sorodniki naših maturantov, danes, V PONEDELJEK, 11. 7. 2022 OB 10. uri,  SLOVESNO RAZGLASIL REZULTATE SPLOŠNE MATURE.

       

 

K maturi je v maju pristopilo 53 kandidatov, 25 dijakov iz 4.a in 28 iz 4.b. Matura je potekala brez posebnosti. Vsi kandidati so se točno udeležili vseh izpitov in bili vsi uspešni!

Uspeh na SPLOŠNI MATURI V JUNIJSKEM ROKU 2022 je na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica tako spet 100 %, enako kot lani in predlani in vrsto let prej!

USPEH MED GIMNAZIJCI V SLOVENIJI, ki so prvič opravljali maturo  JE BIL 95,41 %,

Imamo tudi 2 zlata maturanta kar je 4 % (lani 3 %). Letos je v Sloveniji 302 spričeval SM s pohvalo!

Izjemni uspeh na maturi 2022 – maturitetno spričevalo s pohvalo (to je doseženih 30 ali več točk) sta letos dosegla:

Karmen Glavan, 4.A,  z 32 točkami

in

Vid Habič, 4.A,  z 31 točkami,

ki sta tako postala 68. in 69. zlata maturanta naše gimnazije.

Dodatni izpit na splošni maturi je na Jurčiču opravljalo 6 dijakov iz naše ekonomske šole in 2 dijaka iz drugih šol. Vseh 8 je bilo uspešnih!

Iskrene čestitke tudi njim!

Ravnatelj se je zahvalil vsem dijakom za lep uspeh in jim čestital, ter jim zaželel veliko uspehov pri študiju, ki se zanje začenja v jeseni.

Skupaj z dijaki se je zahvalil tudi profesoricam in profesorjem, ki so gotovo tudi zaslužni za tako lep uspeh.

Posebno zahvalo pa je ravnatelj namenil staršem, ki so šoli zaupali svoje otroke. Njihovo zaupanje je danes nagrajeno z lepim uspehom, njihov zgled pa kažipot staršem novih generacij, da imamo doma odlično šolo, ki jo je vredno obiskovati!

Zlati maturant Vid je vodil prijetno kulturno prireditev, v kateri so sodelovali maturanti, pianist Mark Brodnik, pevki Natalija Marija Trontelj in Lara Žgajnar ter govornica Damjana Omejec.

Na prireditvi smo poleg maturitetnih spričeval posebej dejavnim četrtošolcem podelili tudi Jurčičeve nagrade in priznanja, obema zlatima maturantoma tudi Zlato Jurčičevo nagrado. Obrazložitve je predstavila predsednica komisije profesorica Vesna Celarc.

Prijetna prireditev in slovesno vzdušje polno čustvenega naboja sta prisotne še dlje časa zadržala v šoli. Čas nam je minil v obujanju prijetnih štiriletnih spominov na zanimive šolske dogodke in v zahvali večine staršev šoli za izjemno delo, ki smo ga opravili z njihovimi otroci.

In sedaj se za vse začenjajo zaslužene počitnice!

Srečno 68. generaciji »stiških maturantov«!

Milan Jevnikar, ravnatelj

  

 

(Skupno 1.825 obiskov, današnjih obiskov: 1)