V sredo, 6. julija 2022, je bilo na »Jurčiču« slovesno, saj smo podelili spričevala poklicne mature 32. generaciji ekonomskih tehnikov. Generaciji dijakov, ki se je praktično dve leti šolala na daljavo, je uspel odličen rezultat.

Letošnja generacija dijakov, ki  se je vpisala v šolskem letu 2018/19 je na začetku 1. letnika štela le 11 dijakov, a se je število iz leta v leto večalo. Tako je k poklicni maturi v spomladanskem roku 2022 pristopilo 14 dijakov, uspešnih pa je bilo 13, torej 92,9 %. Za jesenski rok nam je ostal le en popravni izpit.

Na znameniti šolski »steni zlatih maturantov« pa se že blešči nov napis maturantke Daše Rogelj, ki je dosegla 22 od 23 možnih točk in tako prejela spričevalo s pohvalo ter tako postala 35. zlata maturantka poklicne mature.

Izjemno se je letos izkazalo vseh 8 dijakov, ki so opravljali poklicno maturo iz angleščine. Njihova povprečna ocena je 4,25 in prav vsi so pridobili mednarodni certifikat B1. Povprečne ocene pri vseh ostalih predmetih so v spodnji tabeli:

PREDMET Št. dijakov % pozitivnih Povprečna ocena Povprečno št. točk
Slovenščina 14 100 3,00 68,50
Angleščina 8 100 4,25 88,25
Matematika 6 83,33 3,17 64,67
Gospodarstvo 14 100 4,00 79,86
Izdelek oz. storitev in zagovor 14 100 3,86 79,36

Slovesno prireditev, ki so se je udeležili poleg skoraj vseh profesorjev tudi nekateri starši,  je povezovala zlata maturantka Daša Rogelj, ki se je v času šolanja pogosto izkazala pri vodenju prireditev, tudi maturantskega plesa. Po državni in maturantski himni smo najprej podelili Jurčičeva priznanja in nagrade. Srebrno Jurčičevo nagrado je prejela Daša Rogelj, zlato pa Janoš Butara, kot član rokometne ekipe, ki je bila v tem šolskem letu državni prvak.

    

Ravnatelj Milan Jevnikar, ki je bil tudi predsednik Šolske maturitetne komisije za poklicno maturo, je v svojem nagovoru povzel potek letošnje mature, pohvalil maturante za njihov dosežek, pa tudi za prispevek generacije k dobremu imenu šole. Sledila je podelitev spričeval, po podelitvi pa sta se Daša Rogelj in Gaja Tamara Medved zahvalili ravnatelju, profesorjem, vsem delavcem šole in razredničarki. Prireditev je pevsko popestrila dijakinja 1. letnika ekonomskega programa, Nadia Savić, ki je zapela dve pesmi.

In tako smo se poslovili še od ene generacije dijakov od katerih smo se v času pouka na daljavo veliko naučili. Pri »zoomiranju« so bili oni pogopsto boljši od nas, obvladali so tehnologijo in še marsikaj, česar mi, profesorji, še danes ne vemo … Ampak, dozoreli so in v svet jih pošiljamo dobro opremljene z znanjem in lepo vzgojene!

 

Pa srečno, še zadnjič – dragi moji!

»Kar je naučeno v mladosti, je vklesano v kamen«

(indijanski pregovor)

Razredničarka: Dragica Eržen

 

(Skupno 801 obiskov, današnjih obiskov: 1)