Na Srednji šoli Josipa Jurčiča smo se junija z eno skupino dijakov programa ekonomski tehnik odpravili v Italijo v Treviso, z drugo pa spet v Nemčijo v pobrateni Hirschaid, kjer so udeleženci tega EU-projekta delali v različnih podjetjih. V prostem času so spoznavali lokalne znamenitosti, se zabavali in doživeli marsikaj zanimivega.

Dijaki si s takimi projekti izboljšajo svoje poklicno znanje, znanje jezikov in predvsem spoznajo in doživijo drugačno kulturno okolje. Večinoma opravljajo lažja komercialna, administrativna in druga dela v turističnih, industrijskih, trgovskih in drugih podjetjih.

Udeležujejo se strokovnih ekskurzij in izletov v bližnja mesta, na katerih lahko sami neposredno zaznajo utrip tuje dežele. Tako smo letos obiskali Padovo in obvezne Benetke v Italiji, v Nemčiji pa Nürnberg in Bamberg.

Dijaki so navdušeni nad bivanjem v tujini in menijo, da je to zanje v vseh pogledih zelo koristna in tudi zabavna izkušnja ter jo priporočajo tudi naslednjim generacijam programa ekonomski tehnik. Naši gostitelji so bili z njimi zadovoljni, tako z zadostnim znanjem jezika kot odnosom do dela in sodelavcev.

Za celotno izvedbo projekta, pripravo udeležencev, potrebno dokumentacijo in druga  opravila, organizacijo prevoza in bivanja ter ovrednotenje rezultatov projekta je poskrbela šola. Za dijake je projekt zaradi financiranja s strani EU praktično brezplačen.

Učenci, ki se boste še odločili za šolanje v programu ekonomski tehnik na naši šoli, boste lahko imeli enkratno priložnost za sodelovanje v mednarodnih projektih, ki jih izvajamo v raznih krajih po Evropi. Vsako leto poskrbimo za pridobivanje novih mednarodnih izkušenj in prijetno počutje vseh udeležencev projektov Erasmus plus.

  Igor Gruden, koordinator programa Erasmus +

 

       

 

(Skupno 347 obiskov, današnjih obiskov: 1)