Pozdravljeni,

Na vas se še enkrat obračamo s pobudo za aktivacijo in informiranje mladih, ki bodo lahko v letu 2022 prvič uveljavljali volilno pravico. Upamo in verjamemo, da boste z dijaki v letošnjem supervolilnem letu obravnavali tudi tovrstne teme, saj so se o slovenskem političnem sistemu v okviru šolanja nazadnje pogovarjali v 8. razredu OŠ.

Kampanja, ki jo na Slovenski filantropiji s pomočjo drugih mladinskih in po srcu mladih organizacij pripravljamo o volilni pravici, parlamentarnem večstrankarskem sistemu, funkciji predsednika republike in lokalni samoupravi, še traja.

Nadaljujemo z informacijami o tem, od kod pridejo in kaj počnejo poslanci in poslanke, kdo sestavi vlado in kaj vlada počne, predstavljenimi v kratki animaciji in z ilustracijami.

Naslednji teden organiziramo tudi srečanje z naslovom Volitve … a to se še hod?, v okviru katerega bomo skupaj premislili_e, zakaj se mladi ne udeležijo volitev, se sprehodili med različnimi miti in resnicami o volitvah ter iskali odgovore na vprašanja, ki se med mladimi najpogosteje pojavljajo v času pred volitvami. Organiziramo ga v Hiši Evropske Unije v Ljubljani, v sredo, 23. 3. med 15. in 17. uro.

Veseli bomo, če svoje dijake opozorite na te aktivnosti in jih spodbudite k čim večjemu sodelovanju, predvsem pa k udeležbi na volitvah!

Z lepimi pozdravi,

Slovenska filantropija/Slovene Philantrophy

Cesta Dolomitskega odreda 11

1000 Ljubljana, Slovenija

tel.: +386 1 430 12 88

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov: 1)