Spoštovani!

Pobuda DiscoverEU se po dvoletnem premoru vrača in tokrat 60.000 mladim Evropejcem, rojenim med 1. julijem 2001 in 31. decembrom 2003, omogoča brezplačne vozovnice za raziskovanje Evrope z vlakom.

Pobuda DiscoverEU je namenjena mladim, ki želijo potovati in izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski uniji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z ljudmi cele celine. Cilj pobude je s čezmejnimi potovanji in medkulturnim učenjem spodbuditi občutek enotnosti, odprtosti in solidarnosti. Poleg tega pobuda DiscoverEU mladim omogoča, da pridobijo pomembne življenjske izkušnje, kot so neodvisnost, samozavest in odprtost do drugih kultur.

Zainteresirani morajo za sodelovanje v pobudi na  Evropskem mladinskem portalu rešiti kviz s šestimi vprašanji o splošnem poznavanju Evropske unije in drugih pobudah EU. Prijave bodo odprte od torka, 12. oktobra 2021, od 12. ure do torka, 26. oktobra 2021, do 12. ure. POZOR: pri prijavi je važna tako pravilnost odgovorov kot tudi datum prijave! Mladi popotniki se lahko prijavijo samostojno ali v skupini do pet.

Izbrani kandidati bodo lahko med marcem 2022 in februarjem 2023 potovali za obdobje do 30 dni. Več informacij o Pobudi DiscoverEU lahko izveste na Evropskem mladinskem portalu: https://europa.eu/youth/discovereu_sl.

Menimo, da pobuda DiscoverEU predstavlja za mlade izjemno priložnost, zato vas prosimo, da to informacijo posredujete vašim dijakom višjih letnikov.

V kolikor bi želeli projekt javno predstaviti v učilnici ali na Zoom-u, smo za vas pripravili kratko predstavitev, ki jo lahko delite z mladimi. V prilogi vam pošiljamo tudi nekaj gradiva za objavo na socialnih omrežjih.

Hvala, da mlade podpirate pri njihovem raziskovanju sveta in jim omogočate najti nove poti in pridobivati nova znanja!

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na razpolago.

Lepo vas pozdravljamo!

MOVIT, Ljubljana

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov: 1)