Na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica smo slovesno in z velikim veseljem sprejeli novo generacijo 3 oddelkov gimnazijcev in enega oddelka ekonomskih tehnikov, skupaj kar 118 dijakinj in dijakov.

V prijaznem jutru, v katerem so sončni žarki izza oblakov že naznanjali lep sončen dan, je velik šolski amfiteater pred šolo zaživel z množico dijakov in dijakinj. Višješolci so se odpravili naprej v šolo, prvošolci pa so se posedli po stopnicah in tu počakali na začetek dela v novem šolskem letu.

Po kratkem pozdravu ravnatelja je prvošolcem izrekel dobrodošlico v občini Ivančna Gorica Tomaž Smole, podžupan občine.

Izrazil je veselje, da se bodo šolali v naši prijazni in prijetno domači občini, v odlični šoli, ki slovi po dobrih uspehih in prav tako po prijaznosti in domačnosti. Z dijaki se je veselil nove prometne ureditve v okolici šole, ki bo dijakom omogočala boljše pogoje za prihod  in odhod iz šole, za čakanje na avtobuse. Napovedal pa je tudi ureditev športnega parka za osnovno in srednjo šoli, poleg obeh šol,  ki ga občina načrtuje v prihodnjem letu.

Ravnatelj pa je dijakom še na kratko predstavil šolo, ki jo bo v tem šolskem letu obiskovalo kar 340 dijakov, skoraj 100 več kot lani. Predstavil jim je osnovne zahteve varnega življenja in dela v šoli zaradi epidemije korone, nujnost izpolnjevanja higienskih zahtev NIJZ, da bomo letos v šoli ostali do konca pouka, da bi se izognili delu na daljavo … Nato je dijake predal njihovim razrednikom, ki so jih odpeljali v matične učilnice.

Po dveh urah izmenjave informacij z razredniki, je že sledila malica, ponudila se je tudi priložnost za srečanja z višješolci, ki niso zamudili priložnosti, da bi svoje “nove” sošolce tradicionalno označili s črko F …

  

Lep dan je bil danes, prijazen in vesel. Verjamem, da bodo taki tudi vsi naslednji in da bodo tudi prvošolci Jurčiča čim prej vzeli za svojega!

(Skupno 1.299 obiskov, današnjih obiskov: 1)