Na Srednji šoli Josipa Jurčiča, je bil današnji dan dan veselja, dan bogata žetve, ki je naravni zaključek naše bogate štiriletne setve. Na svečani prireditvi smo podelili maturitetna spričevala 67. generaciji gimnazijskih maturantov!

Spet se nam je lepo izšlo, dosegli smo vrhunskega rezultat! K maturi je v maju pristopilo 29 kandidatov, 16 iz 4.a in 13 iz 4.b. in vsi so bili uspešni! Uspeh na SPLOŠNI MATURI V JUNIJSKEM ROKU 2021 je na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica tako spet 100 %, enako kot že več let po vrsti!

Imamo tudi tri zlate maturantke, kar je 10,3 %! Izjemni uspeh na maturi 2021 – maturitetno spričevalo s pohvalo (to je doseženih 30 ali več točk) so letos dosegle:

Manca Kepa, 4.B,  Nataša Lukič, 4.A in Anja Pajek, 4.A.

Splošni uspeh kandidatov, ki so prvič opravljali splošno maturo po končanem četrtem letniku gimnazije in jo opravili, je v povprečju 22,04 točk.

67. generacija  maturantov 2021

Na prijetni slavnostni prireditvi, ki so jo sooblikovali glasbeniki, maturanti Brina, Jure in Mark  smo na začetku podelili najvišja šolska Jurčičeva priznanja in nagrade in nato maturitetna spričevala.
Ravnatelj se je v govoru zahvalil vsem, najprej maturantom za vestno delo in odličen dosežek na maturi, učiteljem za odlično opravljeno poslanstvo in staršem, ker so nam zaupali svoje otroke, da smo jih smeli izobraževati in vzgajati.

Za sklep pa je ravnatelj dodal:

“Vsem želim še naprej lep današnji dan, maturantom lepe, dolge in sproščujoče počitnice ter vsekakor dolgo srečno in uspešno življenje! Naredite nov svet, še boljšega kot je današnji! Zaupam v vas in vas podpiram! Srečno 67. generacija Jurčičevih maturantov!” 

Prijetno druženje v šoli se je nadaljevalo še dolgo potem, ko je bila prireditev končana. Šola je tudi tej generaciji maturantov očitno bila drugi dom, zato dokončno slovo od nje ni bilo lahko!

Milan Jevnikar

Skupinska pred šolo,

  HIMNA

Jurčičevi priznanji

Srebrna Jurčičeva nagrada

ZLATE MATURANTKE , Zlata Jurčičeva nagrada

(Skupno 1.506 obiskov, današnjih obiskov: 1)