V začetku aprila, 2. 4. 2021, se je iztekel prvi rok za prijavo devetošolcev na izbrano srednjo šolo za vpis v prvi letnik v šolskem letu 2021/22.

Postopek prijav še ni povsem zaključen. Vsi kandidati za vpis, ki so se prijavili do tega datuma, lahko sedaj, ko je znano število prijavljenih na posameznih šolah in v posameznih programih, ŠE SPREMENIJO svojo izbiro. To je tako imenovana možnost PRENOSA PRIJAV, ki traja do 22. aprila 2021 do 12.00 ure.

Podatki o stanju prijav na srednjih šolah so objavljeni na spletnih straneh MIZŠ https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ in kažejo, da je predvsem na številnih gimnazijah pa tudi na nekaterih strokovnih programih v osrednjeslovenski regiji veliko preveč prijavljenih učencev. Ti učenci imajo možnost, da svojo prijavnico na sedanji izbrani šoli dvignejo in jo prenesejo na drugo šolo oziroma program, kjer je še prostor. Na ta način se lahko izognejo selekcijskemu postopku, ali vsaj povečajo možnost za sprejem v izbrani program.

Na »Jurčiču«, kot po domače pravimo Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, smo s prijavami sicer zadovoljni, saj smo do roka prejeli 59 prijav za vpis v gimnazijo in 16 prijav za vpis v program ekonomski tehnik. Seveda pa si želimo popolno zapolnitev vseh razpoložljivih mest. Ker nam je MIZŠ letos odobrilo vpis v en oddelek gimnazije več kot v lanskem šolskem letu, imamo prostora še za 24 bodočih gimnazijcev in v programu ekonomski tehnik še za 11 kandidatov.

Zato vabimo vse devetošolce, ki ste morda prvo prijavo oddali na šolo, kjer je bistveno preseženo število razpisanih prostih mest, da svojo prijavo v gimnazijo ali v program ekonomskega tehnika prenesete na »Jurčiča« in da novico o tej možnosti posredujete tudi svojim sošolcem in prijateljem.

POSTOPEK PRENOSA prijave je zelo preprost, poteka pa tako:

  1. da izpolnite izjavo, ki jo je pripravilo MIZŠ in je dostopna na njihovih spletnih straneh (dostopna tudi na spletnih straneh naše šole https://www.ssjj.si/2021/04/06/stanje-prijav-za-vpis-v-1-letnik-s-l-2021-22/), na katero šolo želite prenesti svojo prijavo,
  2. izpolnjeno in podpisano izjavo elektronsko posredujete šolski svetovalni službi šole, kjer je trenutno vaša prijava,
  3. na podlagi vaše izjave bo vaša prijavnica poslana na drugo izbrano šolo, ki ste jo navedli v izjavi.

S popolno zapolnitvijo vseh prostih mest na »Jurčiču« bomo v našem naravno in kulturno bogatem okolju ohranili in še bolj utrdili srednjo šolo, ki že več kot 70 let omogoča mladini zdrav in kakovosten prostor izobraževanja in ji nudi odličen temelj za nadaljnje izobraževanje. Če kdorkoli potrebuje še kakšno informacijo o naši šoli, se lahko kadarkoli obrne na nas. Naša spletna stran www.ssjj.si ponuja vse informacije o življenju in delu na šoli, o programih. Lahko nas tudi pokličete na telefon 01 7878 720, ali pa nam pišete po e-pošti na ravnatelj@ssjj.si oz. Karmen.Pecaric@guest.arnes.si.

PRVI KROG VPISA JE ZAKLJUČEN. V DRUGEM KROGU KANDIDATI NA ŠOLAH, KJER JE PRESEŽEK PRIJAV, IZBEREJO LISTO DO 10 ŠOL, KAMOR BI SE TRUDI VPISALI. NATO MIZŠ NAREDI RAZPORED. VEČ O TEM PREBERITE NA DRUGEM MESTU NAŠE SPLETNE STRANI

Veselimo se novega šolskega leta in vseh novih prvošolcev. Če nam uspe vpisati 3 oddelke gimnazije, bomo končno dosegli svoj dolgoletni cilj, optimalno število dijakov, ki nam bo zagotavljalo poslovno stabilnost in omogočalo največjo možno izbiro izbirnih predmetov po željah dijakov.

Karmen Pečarič, Milan Jevnikar

Velika šola vas čaka

Takole je bilo 1. 9.2020

Upamo na “normalnost” – šolo brez mask, v novem šolskem letu 2021/22

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov: 1)