1. aprila 2021 se je iztekel prvi rok za prijavo devetošolcev na izbrano srednjo šolo. Podatki za našo šolo so:
PROGRAM RAZPISANA MESTA STANJE PRIJAV 22. 4. 21 ŠE PROSTA MESTA
Gimnazija 84 65 19
Ekonomski tehnik 28 18 10

Sedaj prijave novincev mirujejo in učenci ter učenke si v tem obdobju prizadevajo čim bolje zaključiti 9. razred. Ostaja pa še nekaj IZJEM:

  • Dijaki, ki letos obiskujejo 1. letnik srednješolskega programa in so neuspešni, pa bi se želeli preusmeriti v drug program, lahko ravno tako oddajo obrazec prijave za vpis v 1. letnik srednje šole najkasneje do 25. maja 2021 (samo na šole in programe, kjer je še prostor)
  • Učenci, ki letos zaključujejo osnovnošolsko izobraževanje v tujini, pa lahko do maja 2021 oddajo svojo prijavo na katero koli izbrano šolo oz. program

Podatki o stanju prijav na srednjih šolah so objavljeni na spletnih straneh MIZŠ https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ .

Ko bodo učenci zaključili osnovno šolo, jih bodo šole povabile k vpisu. Vsi učenci pridejo na šolo, ki ima njihovo prijavnico v dneh od 16. do 21. junija 2021:

  • Na šolah brez omejitve vpisa se takrat učenci vpišejo
  • Na šola z omejitvijo vpisa pa pregledajo rezultate vseh kandidatov in
    • vpišejo toliko učencev kot je 90% razpisanih prostih mest
    • ostale učence, ki ne dosežejo dovolj točk, pa seznanijo s postopkom 2. kroga vpisa

DRUGI KROG VPISA

Učenci, ki niso bili uspešni v 1. krogu vpisnega postopka, najprej na šoli, kjer je njihova prijavnica, dobijo seznam šol in programov, kjer so še prosta mesta.

Od 21. junija do najkasneje 24. junija 2021 še vedno na prvotni srednji šoli na posebnem obrazcu oddajo svoje namere za 2. krog vpisa (največ 10 različnih možnosti).

Upamo, davboste kandidati, ki vam je Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica blizu, v drugem krogu na najvišje mesto postavili našo šolo. Ne nazadnje je zelo pomembno, da smo prometrno zelo dobro dostopni, z avtobusi in vlakom iz obeh glavnih smeri, iz Ljubljane in iz Mirne oz Trebnjega.

Oglejte si vozni red avtobusov:

 

Kandidate v skladu z željami izraženimi v 2. krogu MIZŠ centralno razporedi na želene šole, upoštevajo se vrstni red želja in dosežene točke.

  1. junija 2021 srednje šole, ki so imele omejitev vpisa, objavijo podatke 2. kroga, to je kam so razporejeni njihovi v 1. krogu neizbrani kandidati.
  2. junija 2021 se učenci vpišejo na srednjo šolo, na katero so bili razporejeni v 2. krogu.

Druge informacije ali odgovore na vaša vprašanja lahko dobite vsak dan po tel. 01 78 78 720 oziroma od torka do petka, od 8.00 do 13.00, tudi na 01 78 77 861 ali po e-pošti ravnatelj@ssjj.si oz. Karmen.Pecaric@guest.arnes.si

Veliko uspeha pri zaključku šolanja!

SŠJJ Ivančna Gorica

(Skupno 1.875 obiskov, današnjih obiskov: 4)