Spoštovani.

V prilogah vas seznanjam s posodobljenimi priporočili vzgojno-izobraževalnim ustanovam o ravnanju v povezavi z boleznijo covid-19

19. septembra 2020 je stopil v veljavo Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 124/20; Odlok). Ta kot obvezno določa uporabo zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.

Vlada Republike Slovenije utemeljenost ukrepov iz odloka ugotavlja vsakih 14 dni; ob upoštevanju strokovnih razlogov odloči, ali se ti ukrepi še naprej uporabljajo ali se spremenijo oziroma odpravijo.

Šola mora po navodilih MIZŠ ravnati v skladu s temi smernicami ter hkrati upoštevati vsa iz njih izhajajoča priporočila.

Opozarjamo, da je potrebno spremljati epidemiološko situacijo v državi in da se bodo smernice posodabljale glede na epidemiološke razmere. Vse posodobitve in informacije glede izvedbe in organizacije študijske dejavnosti bodo objavljene na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in tudi na šolski spletni strani oz. na tej oglasni deski.

Lep pozdrav 

Milan Jevnikar, ravnatelj

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov: 1)