Spoštovane profesorice in profesorji, dijakinje in dijaki!

Od današnjega dne dalje je v skladu z Odlokom vlade z dne 18.9.2020, [ddownload id=”18175″], obvezno nošenje obraznih mask v šoli ves čas. Neupoštevanje tega predpisa je prekršek, ki ga bomo morali tudi sankcionirati, zato res prosim za dosledno upoštevanje.

Ob prihodu v šolo, ob gibanju po šoli, razen med uživanjem malice na primerni razdalji od soseda, glede nošenja mask NI IZJEM!

Priporočam vam, da ima vsak dnevno na razpolago od dve do tri maske, saj jih je priporočljivo vsaj dvakrat v šestih urah zamenjati.

Priporočam, da si dijaki kupite maske iz blaga, ki jih doma lahko perete in so za večkratno uporabo. S tem si boste zelo znižali stroške za maske.

Če se komu v šoli maska strga, mu jo bomo v šoli posodili, dobi jo v tajništvu ali zbornici. Žal pa jih ne moremo zagotoviti za vse za vsak dan!

Izjeme glede nošenja mask (za učitelje in dijake) veljajo le v razredu. Če je v razredu možno zagotoviti varno distanco cca 1,5 m, je dovoljeno masko sneti. Vsekakor se o tem posvetujte oziroma sledite navodilom učiteljev! Prav tako boste pri športni vzgoji med telesnimi aktivnostmi, ob upoštevanju varne razdalje, po navodilih učiteljev, lahko začasno sneli maske.

Pričakujem, da boste vsi spoštovali nov red in da boste z odgovornim ravnanjem prispevali, da se bomo izognili prenosom okužbe s koronavirusom v šoli. Seveda pa je zelo pomembno, da upoštevate vsa priporočila tudi doma in v domačem okolju!

Vse prosim, da se dobro opazujete in zaznate vsako spremembo počutja, da si ob spremembi počutja izmerite telesno temperaturo (tudi v šoli, v tajništvu imamo brezstični termometer) in posvetujete se s svojim zdravnikom. Tudi v šoli povejte učitelju, razredniku, svetovalni delavki  ali ravnatelju vsako spremembo počutja, da bomo lahko poskrbeli za vašo varnost in varnost ostalih.

VSAK SUM NA OKUŽBO, ODREJENO KARANTENO, MOREBITNO TESTIRANJE NA COV-19 STE DOLŽNI TAKOJ SPOROČITI RAVNATELJU: ravnatelj@ssjj.si .

Ravnatelj: Milan Jevnikar

(Skupno 298 obiskov, današnjih obiskov: 1)