V sredo, 24. junija, smo tudi dijaki in profesorji Srednje šole Josipa Jurčiča dočakali slovesen zaključek posebnega šolskega leta. Od 15. marca so se vsi dijaki ves čas šolali na daljavo, k pouku v šolo so prišli 18. maja le dijaki 4. letnikov in od 30. maja do 22. junija opravljali maturo.

Dijaki 1., 2. in 3. letnika pa so ves čas od marca do konca junija pozorno sledili navodilom profesorjev po eAsistentu, sodelovali pri urah po aplikaciji ZOOM, se pridno učili  in tako smo lahko uspešno zaključili tudi to šolsko leto. Tudi pisna in ustna ocenjevanja so potekala na daljavo. Treba je zapisati, da smo se takoj prvi teden spopadli z novimi izzivi, jih premagovali in uspešno premagali. Uspeh dijakov prvih treh letnikih je bil 93,4-odstoten, z odličnim uspehom pa je zaključila kar četrtina vseh dijakov. Samo nekaj jih bo moralo še opraviti kakšno manjkajočo obveznost do jeseni. Šolanje na daljavo zahteva posebne veščine dijakov in profesorjev: vsekakor potrpežljivost in vztrajnost, manjkalo pa je nekaj, kar smo pogrešali vsi, dijaki in profesorji, to je seveda neposredni stik, ki ga ne more nadomestiti nobena aplikacija.

Ko smo se dan pred državnim praznikom spet srečali, je bilo veselje nepopisno, najprej seveda zaradi uspešnega zaključka leta, še bolj pa zaradi tega, ker se je večina dijakov prvič po treh mesecih spet srečala. Na slovesni prireditvi, ki sta jo vodila Vanja Pevc in Vid Omejec, je o državnem prazniku spregovorila dijakinja Nataša Lukič, na  minulo šolsko leto se je ozrl ravnatelj Milan Jevnikar, nato pa smo slovesno podelili pohvale odličnim dijakom in vsem tistim, ki so se v tem letu še posebej izkazali. Priznanja in pohvale so prejeli tudi dijaki, ki so se izkazali na različnih tekmovanjih, ki so potekala do sredine marca. Žal so bila potem vsa odpovedana in marsikdo, ki se je uvrstil na državno tekmovanje, je ostal praznih rok. Upamo seveda, da bo prihodnje leto bolje. Glasbeno sta prireditev popestrili odlični vokalistka Urška Strahinič in kitaristka Trina Bizjak.

Po uspešnem zaključku je sledila še odlična malica – in nato težko pričakovane počitnice.

Lepe počitnice in upamo, da se jeseni srečamo v šolskih klopeh!

 

Vesna Celarc, prof.

[nggallery id=165]

 

(Skupno 879 obiskov, današnjih obiskov: 1)