Spoštovani dijaki in starši!

Iz Ministrstva za infrastrukturo so nas opozorili, da dijaki za nakup subvencioniranih vozovnic ne potrebujejo obrazca »Vloga za izdajo subvencioniranih vozovnic«, ki smo vam ga na šoli potrjevali, ali so dijaki prilagali potrdilu o vpisu. Obrazec namreč ne velja več. Na portalu subvencij potniškega prometa je objavljen nov obrazec, na katerem ni potreben žig šole, niti mu ni treba prilagati potrdila o vpisu, saj na prodajnem mestu podatke ob predložitvi obrazca pridobijo iz CEUVIZ.

Ob tem še prosijo, da dijake, ki na šoli povprašujejo po tovrstnih obrazcih ali potrdilih o vpisu za ta namen, informiramo o drugi možnosti, in sicer o oddaji elektronske oddaje vloge (s certifikatom) preko portala eUprava in nakupa subvencionirane vozovnice preko spleta, s čemer bodo bistveno prispevali k odpravi administrativnih ovir in zmanjšanju čakalnih vrst za pridobitev subvencionirane vozovnice.

Potrdila za vpis za delo preko študentskih servisov bodo dijaki še potrebovali; v tem času sicer CEUVIZ že povezujemo z nekaterimi študentskimi servisi, ki jim bodo sledili še ostali, zato upamo, da v bodoče tudi potrdil za ta namen ne bo več treba izdajati.

Lep pozdrav

ravnatelj

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov: 1)