Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 20. 4. 2020 na vse osnovne in srednje šole posredoval okrožnico skupaj z novima rokovnikoma za vpis novincev v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2020/2021.

Nov rok za prijavo za vpis v srednješolske programe in dijaške domove je 11. maj 2020. Do tega datuma morajo vsi kandidati, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oziroma bivati v dijaškem domu, oddati prijavnico.

Kandidati, ki se zadnje leto izobražujejo v tujini, in dijaki prvih letnikov, ki se želijo ponovno vpisati   v  začetni letnik, vendar v drug program, lahko prijavo za vpis v srednje šole oddajo še do 25. maja 2020.

Prijavnica za vpis v srednjo šolo je na voljo na spletni strani e-uprave, na naslovu: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2192.

Kandidati naj prijavnico natisnejo, izpolnijo, podpišejo (kandidat in starš) in jo pošljejo na naslov naše šole: Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, Cesta občine Hirschaid 3, 1295 Ivančna Gorica. Prijavnico lahko kandidati pošljejo priporočeno po pošti (samo priporočeno in NE s povratnico), ali pa skenirano (fotografirano) na elektronski naslov  ravnatelj@ssjj.si  in pošljejo še v vednost  svetovalni delavki marjeta.godecslajpah@gmail.com. Na prijavnici za vpis v srednje šole ni potreben podpis in žig ravnateljice oziroma ravnatelja osnovne šole.

Rok za prenos prijave je do 16. junija 2020 do 14. ure, do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov.

Vsi kandidate, ki so svojo prijavnico že oddali obveščamo, da so do sedaj poslane prijavnice veljavne in že upoštevane in zato ni potrebno ponovno pošiljati prijav.

Vpis v srednje šole in dijaške domove bo potekal v tednu od 30. junija 2020 do 6. julija 2020.

Podrobnosti o vpisu najdete v Rokovniku za vpis v srednje šole, ki je objavljen tudi na spletni strani MIZŠ tako pod novicami kot na posebni strani o vpisu.

 

(Skupno 407 obiskov, današnjih obiskov: 1)