Spoštovani ravnatelji, profesorji, dijaki!

Vemo, da se zaradi epidemije v Sloveniji trenutno vsi soočamo z nekoliko prilagojenim delom. Morda je to priložnost, da svoje dijake ob preživljanju časa doma spodbudite tudi k pesniškemu ustvarjanju in k sodelovanju v natečaju mala Veronika 2020.

Natečaj, letos že peti po vrsti, organizira Fit media d.o.o. (Kidričeva ulica 25, 3000 Celje), pobudnica in organizatorica podelitve nacionalne pesniške nagrade Veronikina nagrada za najboljšo pesniško zbirko leta in zlatnika poezije, ki se podeli pesnikom za življenjski pesniški opus. Mlade pesniške upe vabimo k sodelovanju v pesniškem natečaju »mala Veronika 2020«. Z natečajem spodbujamo srednješolce k pesniškemu izražanju in jim odpiramo pot za predstavitev njihovega pesniškega ustvarjanja.

Glavna nagrada pesniškega natečaja je 400 € bruto za zmagovalno pesem oziroma avtorja/avtorico pesmi in predstavitev pesmi na Večeru poezije s podelitvijo Veronikine nagrade in zlatnika poezije 2020.

Prijava na natečaj je brezplačna in je možna do petka, 24. aprila 2020.

Oddaja pesmi (ena šola, ena pesem) poteka do ponedeljka, 11. maja 2020, do 15. ure.

Na spodnjih povezavah najdete pravila natečaja in obrazec za prijavo na natečaj. Informacije o natečaju lahko spremljate tudi na spletni strani www.veronikini-veceri.si.

Pravila natečaja mala Veronika 2020.pdf

Obrazec za prijavo na natečaj mala Veronika 2020.docx

Prijavite se

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo zdravja!

Vanesa Čanji, direktorica Jože Volfand, urednik

 

 

 

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov: 1)