SPOŠTOVANI STARŠI, DIJAKINJE IN DIJAKI!

Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica je od ponedeljka, 16. 3. 2020 do preklica ZAPRTA za vzgojno-izobraževalno delo. DIJAKI SO DOMA.

DELO BO POTEKALO NA DALJAVO.

DIJAKI BODO ZA VSE URE V TEDENSKEM URNIKU DOBILI OD SVOJIH PROFESORJEV NATANČNA NAVODILA ZA DELO PO ELEKTRONSKI POTI PREKO eAsistenta (in e-pošte). Vzpostavitev elektronske komunikacije bodo preverili razredniki do nedelje, 15. 3. 2020, zato vse dijake prosimo, da se s svojo ID številko in geslom čim prej poskusite varno povezati z eAsistentom. Če je kdo pozabil ID , naj piše razredniku ali ravnatelju (ravnatelj@ssjj.si ), da mu posredujemo njegovo ID številko.

STARŠI boste v elektronsko komunikacijo vključeni občasno in bolj izjemoma, kljub temu pa vas priosimo, da aktivirate svoj dostop do eAsistenta z varnostno kodo, ki ste jo prevzeli ob začetku šolskega leta. Če ste jo založili, pišite ravnatelju (ravnatelj@ssjj.si ), da vam jo posreduje po elektronski poti. Brez nje ne morete spremljati dogajanja v eAsistentu.

Za vse nas prihaja nova izkušnja, ki je doslej nismo vajeni. Zagotavljam vsem, da bodo profesorji dijakom posredovali kvalitetna gradiva, ki lahko dobro nadomestijo običajen pouk. Če se boste dijaki odzvali tako, kot pričakujemo,  in naredili vse  po navodilih svojih učiteljev, nam skoraj gotovo ne bo treba nadomeščati odpadlih ur pouka zaradi zaprtja šole. Čas, ki ga boste prebili doma,  si organizirajte tako, da boste zjutraj vstali najkasneje ob pol osmih, se uredili, zajtrkovali in nato sedli za pisalno mizo, računalnik in najmanj toliko časa, kot imate ur na urniku tistega dne, posvetili šoli!

Resnično pričakujemo vaše sodelovanje in odziv. Zaupamo vam, kljub temu pa lepo prosimo  vse STARŠE, DA NA  PRIMEREN NAČIN NADZORUJEJO IN SPREMLJAJO VAŠE DELO.

Če kdorkoli v ponedeljek ne bo dobil gradiva in napotkov za delo, je dolžan to sporočiti v šolo, da mu bomo pomagali vzpostaviti varno elektronsko komunikacijo!

Želimo si , da bi nihče od naših dijakov ne zbolel, doslej je bilo tako, da bi se zdravi in varno spet srečali v “odprti” šoli in nadaljevali običajno delo.

Da pa bo res tako, največ lahko storimo, vsak sam, tako da natančno izvajamo vsa navodila, ki nam jih dajejo pristojne institucije in so objavljena tudi v obvestilih na naši spletni strani. Vsekakor vsem priporočam, da se čim bolj zadržujete doma, da skrbite za to, da bodo vaši stiki z drugimi ljudmi le tisti najnujnejši, na varni razdalji in z vsemi predpisanimi higienskimi ukrepi! Nikar ne vzemite teh 14 dni za “izredne počitnice”, ki bi jih morali preživeti zabavno, na srečanjih , zabavah, v lokalih … Veliko se gibljite v naravi, s prijatelji pa tokrat komunicirajte “na daljavo”, tako kot boste komunicirali z nami!

Lepo vas pozdravljam in vam vsem želim samo dobro!

Milan Jevnikar, ravnatelj

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov: 1)