Spoštovani dijaki, starši, sodelavci, člani sveta šole in člani sveta staršev Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica izvaja vse priporočene preventivne ukrepe za omejitev širjenja koronavirusa. Do danes so vse aktivnosti na šoli potekale brez posebnosti. Odsotnosti dijakov so normalne, ni povečanja, na bolniški imamo samo enega učitelja.

Vljudno prosim vse predvsem starše in dijake, da šolo urgentno obveščate (ravnatelj@ssjj.si ali 01787820 oz. 041 694 901) , če je morda kdo iz vaše družine po navodilih epidemiološke službe v karanteni, ker je bil v stiku z osebo, ki je pozitivna na korobnavirus. Ta podatek je za šolo izjemno pomemben zaradi načrtovanja dodatnih preventivnih ukrepov. Pri tem vas vljudno prosim, da mi ne sporočate »govoric« pač pa le realne podatke, podprte z dokumenti, ki jih imate.

Nobena panika zaenkrat ni na mestu, potrebno je trezno, preudarno in realno delovati, saj je preventiva edino sredstvo, ki lahko omeji širjenje virusa.

Obenem vas seznanjam z najnovejšimi napotki NIJZ (http://ssjj.splet.arnes.si/files/2020/03/NIJZ-11.3.2020.pdf)  in drugih pristojnih služb.

Poleg osnovnih navodil, ki jih že imamo objavljene, pristojni priporočajo, da se dijaki, otroci pa tudi vsi ostali čimbolj izogibate stikov s kronično bolnimi, s starejšimi, starimi starši in drugimi, ki so glede okužbe najbolj ranljiva skupina. Resnično vas vse prosimo za res natančno upoštevanje vseh priporočil!

Če bo potreben ukrep zaprtja šole, vas bomo takoj obvestili in vam posredovali nadaljnje napotke za delo in o delovanju šole v tem primeru. Odločitev o morebitnem zaprtju šol bo splošna in jo lahko sprejme le pristojno ministrstvo. Zato z rezervo jemljite časopisne članke in objave na spletnih straneh neuradnih institucij.

Le odgovorno in trezno ravnanje je v teh okoliščinah smiselno in edino to lahko omeji širjenje te nove bolezni.

 V upanju, da nas širjenje koronavirusa ne bo zelo prizadelo, vas lepo pozdravljam!

Milan Jevnikar

(Skupno 368 obiskov, današnjih obiskov: 1)