Naša šola je vključena v evropsko mrežo Eko šol. Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci, dijaki in študenti. Vsako leto najuspešnejše šole lahko dobijo mednarodno priznanje zeleno zastavo. Preteklo šolsko leto jo je prejela tudi naša šola. To je edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje, skladno z mednarodnimi kriteriji FEE.

V Sloveniji je v programe Ekošole vključeno okrog 100 000 oseb od otrok v vrtcih do študentov na fakultetah, okrog 8600 vzgojiteljev in učiteljev in 717 ustanov. Eko šola nas poskuša ozaveščati preko različnih projektov, v nekatere je vključena tudi naša šola:

a) Odpadkom dajemo novo življenje,

b) Podnebne spremembe,

c) Šolska vrtnilnica.

V okviru šolske vrtilnice na šoli že četrto leto deluje eko vrtnarski krožek. V okviru krožka med drugim skrbimo za dve visoki gredi, ki smo ju pred 4 leti sami postavili in uredili. Učimo se načrtovati zasaditev vrtnin in zelišč in načrt tudi udejaniti. Za lansko šolsko leto nam je Ekošola ponovno dala priznanje in naši visoki gredi uvrstila med 5 najbolj urejenih visokih gred na srednjih šolah v Sloveniji.

V lanskem šolskem letu so bili v okviru Ekošole aktivni dijaki in dijakinje: Neža Okorn, Lana Benčan, Aljaž Ostanek, Manca Kepa, Lara Jerlah, Luka Kohek, Nika Kaurin in Nataša Lukič. Med učitelji smo bili aktivni: Dragica Volf Stariha, Mojca Konda in Simon Bregar

Kooridnator eko šole na SŠ Josipa Jurčiča

Simon Bregar

(Skupno 634 obiskov, današnjih obiskov: 1)