Šolsko leto na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica smo danes s slovesno razglasitvijo rezultatov splošne mature in podelitvijo spričeval zaključili na najlepši možni način.

100 % uspeh naših 40 gimnazijcev je dobesedno pobožal srca staršev, učiteljev in seveda maturantov! Slovensko povprečje uspeha je letos 91,3 %, med gimnazijci, ki so prvič opravljali maturo pa 95,18 %.

Drugo leto zapored slavimo popoln uspeh in upam, da bo tako ostalo tudi naprej, ko se generacije naših dijakov večajo. Najpomembneje pa je, da so maturo naredili vsi četrtošolci, razen enega, ki bo k maturi lahko pristopil v jesenskem roku!

Slovesnost, ki sta jo pripravila razrednika Irena Mori in Matko Peteh, so vodili maturanti sami. Začeli smo s skupinskim fotografiranjem. Nato je sledila kulturno prireditev, ki je imela več delov slovesen ravnateljev govor z razglasitvijo rezultatov in statističnimi podatki, podelitev Jurčičevih priznanj in nagrad, razdelitev spričeval in zahvalni govori z vmesnimi glasbenimi točkami maturantov.

   

Letos smo bili zelo veseli množice staršev, ki so s prisotnostjo nagradili svoje otroke in tudi šoli dali priznanje za uspešno zaključen projekt gimnazijskega izobraževanja svojih otrok.

Srečanje smo zaključili s prijetnim druženjem in spominskim fotografiranjem. Da je šola za dijake in starše resnično “drugi dom” se je izkazalo tudi danes, saj se ne dijakom ne staršem ni nikamor mudilo, enostavno bi še kar ostali v šoli … kjer so se, kot so dejali v svojem govoru, vedno počutili “prijetno domače”!

Srečno 65. generacija maturantov  Srednje šole Josipa Jurčiča, naslednice”stiške gimnazije”!

ravnatelj

   

(Skupno 1.378 obiskov, današnjih obiskov: 3)