Spoštovani,

Karierni centri Univerze v Ljubljani v tednu od 26. do 30. 8. 2019 organiziramo 3. brezplačno poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«.

Namen poletne šole je spodbuditi dijake, da začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija, da prepoznajo svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznanijo z možnostmi študija in zaposlovanja in se tako lažje odločijo glede nadaljnje študijske in karierne poti. Dijaki se bodo lahko udeležili delavnic za lažjo odločitev o izbiri študija, obiskali fakultete in akademijo Univerze v Ljubljani in spoznali, kaj lahko počnejo z določeno izobrazbo v podjetjih in organizacijah. Celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualna svetovanja.

Ker želimo, da je poletna šola dostopna dijakom iz vse Slovenije, bodo lahko tisti, ki živijo izven Ljubljane, na podlagi predložene vozovnice javnega prevoza in izpolnjenega obrazca za povračilo, dobili povrnjene stroške prevoza. Poskrbljeno bo tudi za prehrano.

Lani se je poletne šole udeležilo več kot 90 dijakov srednjih šol iz vse Slovenije. Njihovi vtisi so bili izjemni, so nas pa dijaki prosili, da v prihodnje o takšnih dogodkih še bolj informiramo srednje šole, saj je bila zanje izkušnja res nepozabna. O dogodku so poročali tudi različni mediji. Nekaj simpatičnih utrinkov smo zbrali in objavili na naših socialnih omrežjih, Facebooku in Instagramu.

Na letošnji poletni šoli sodeluje kar 16 fakultet in 1 akademija Univerze v Ljubljani in 12 podjetij in organizacij, ki so na svojem področju med bolj prepoznanimi.

Vljudno vas vabimo, da informacijo o poletni šoli posredujete dijakom po svojih komunikacijskih kanalih (elektronsko vabilo na e-naslove, na spletni strani, natisnete na oglasno desko, delite dogodek na Facebooku ipd.), da se lahko še pred počitnicami prijavijo, mesta se namreč hitro zapolnijo.

V priponki najdete že pripravljen nagovor ter povezavo z več informacijami, ki jih lahko delite. Po klasični pošti prejmete tudi plakate, za katere vas vabimo, da jih obesite na svoje oglasne deske (plakat prilagamo v priponki tudi v elektronski obliki). Več informacij najdete na spletni strani ali Facebook strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani.

Za dodatne informacije lahko pišete na poletnasolakc@uni-lj.si ali pokličete eno od kariernih svetovalk:

–       Sabino Mikuletič Zalaznik, 01 2418 698,

–       Tino Premelč, 01 2003 297,

–       Tanjo Potočnik Mesarić, 01 3203 041.

V poletnih mesecih bodo na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani potekale tudi druge poletne šole, kjer bodo lahko dijaki pridobili/poglobili znanje in praktične izkušnje posameznega strokovnega področja, s pomočjo katerih se bodo morda lažje odločili za nadaljnji študij. Več informacij o posameznih programih pa si lahko dijaki preberejo na povezavi.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vam želimo prijetne poletne dni.

 

Maja Dizdarević, l. r.                                         red. prof. dr. Barbara Novak, l. r.

Koordinatorka Kariernih centrov UL               prorektorica UL

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov: 1)