Spoštovani!

Da bo aktivno državljanstvo postalo otipljiva izkušnja in da bodo mladi razvijali tudi kompetence, ki zahtevajo angažiranje izven šolskih okvirov, vam z veseljem predstavljamo Katalog prostovoljskih priložnosti za mlade v šolskem letu 2018/2019. Dostopen je na http://www.prostovoljstvo.org/katalog.

V katalogu je na 141 straneh zbrana ponudba mladim prijaznih prostovoljskih organizacij, kjer bodo mladi prostovoljci dobili dobro mentorsko podporo in varno delovno okolje; tja jih torej lahko kot posameznike napotite brez skrbi. Vse organizacije, ki vabijo k sodelovanju v tem katalogu, so članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. V mnogih od njih bodo veseli tudi organiziranega odziva šol in drugih VIZ zavodov oziroma dogovora s šolo o sodelovanju pri prostovoljstvu skozi vse šolsko leto ali pa v posameznih prostovoljskih akcijah.

Katalog je namenjen:

–          mladim, predvsem srednješolcem in starejšim osnovnošolcem, da lahko sami polistajo po ponudbi prostovoljskih del in najdejo zanimiv izziv zase,

–          njihovim staršem, da lahko svoje mladostnike usmerijo k družbeno odgovornemu preživljanju prostega časa in izkustvenemu učenju izven šole,

–          pedagoškim delavcem, ki bi želeli mlade usmeriti k širjenju obzorja na neformalen način, povezovanju z organizacijami v svojem okolju in morda nekatere tudi k doživljanju občutka lastne vrednosti, če se v šoli ne morejo dokazati z uspehi.

 

Poleg kataloga, namenjenega vsej Sloveniji, smo oblikovali še enega za območje Ljubljane, kjer je ponudbe največ.

 

Za vaše sodelovanje se vam lepo zahvaljujemo in vam želimo uspešno šolsko leto!

 

Za Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Cesta Dolomitskega odreda 11

1000 Ljubljana

T: 01 433 40 24

E: slovenska@filantropija.org

www.filantropija.org

www.prostovoljstvo.org

 

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov: 1)