Spoštovani,

ob zaključku projekta “Aktivno državljanstvo za mlade”, ki smo ga v letošnjem šolskem letu izvajali v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Republiki Sloveniji po slovenskih srednjih šolah, vam pošiljamo nekaj materialov na temo aktivnega državljanstva, ki vam bodo morebiti prišli prav.

Pošiljamo vam video na temo aktivnega državljanstva, ki smo ga posneli v sklopu projekta. V videu področni strokovnjaki, profesorji in dijaki pojasnjujejo, kaj je aktivno državljanstvo in zakaj je pomembno. Dijake pritegne predvsem s tem, da v videu nastopajo njihovi vrstniki. Do videa dostopate tukaj.

Izdelali smo tri različice plakata na temo aktivnega državljanstva  Plakat z naslovom “Ne bodi kot zombi, vzemi življenje v svoje roke” želi pritegniti pozornost dijakov in jih spodbuditi, da razmislijo o pomenu aktivnega državljanstva, hkrati pa jih usmerja na spletno stran, kjer lahko preberejo več informacij o aktivnem državljanstvu.

In še povezava do zavihka na spletni strani, ki je posvečen aktivnemu državljanstvu. Na zavihku (tukaj) najdete osnovne informacije o aktivnem državljanstvu, razlago temeljnih pojmov, nekaj fotografij iz predavanj in delavnic ter storitve s tega področja, ki jih na Akademiji za politični menedžment (APM) ponujamo.

 

Želimo vam lepo in uspešno šolsko leto.

Tjaša Božič

direktorica APM

 

(Skupno 717 obiskov, današnjih obiskov: 1)