Komaj štiri dni po slovesni razglasitvi rezultatov poklicen mature, smo se danes, 11. 7. 2018,  iskreno veselili odličnih rezultatov tudi na splošni maturi.

Ob 10.00 smo na slovesni prireditvi razglasili letošnje rezultate in nato podelili maturitetna spričevala 64. generaciji naših gimnazijskih maturantov.

   

Od 42 kandidatov, ki so pristopili k opravljanju mature  v junijskem roku jih je bilo uspešnih 41.

Uspeh na SPLOŠNI MATURI V JUNIJSKEM ROKU 2018 je na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica torej spet 100 %, lani 96, 3 % (predlani 98,08 %). Imeli smo le enega neuspešna kandidata z enim popravnim izpitom, ki pa je po pritožbi postal uspešen.

Izjemni uspeh na splošni maturi 2018 – maturitetno spričevalo s pohvalo (to je doseženih 30 ali več točk) sta letos dosegli 2 naši dijakinji, kar pomeni 4,8% vseh (lani 6 ali 11,11%, predlani 4 zlati).

 ZLATI MATURANTKI 2018 STA:

Anamarija Papež , 4.b       in        Tina Perko, 4.b               

Iskrene čestitke za vajin izjemni uspeh!

 Zlati maturantki sta prejeli tudi zlato Jurčičevo nagrado.

 

Podeljevanje spričeval je bilo slovesno in tudi ganljivo.

  

In še zlati maturantki z razredničarkama in ob “zlati steni”.

 

Ravnatelj Milan Jevnikar je svoj nagovor sklenil z besedami: “Drage maturantke in maturanti 64. generacija maturantov naše gimnazije. Le redka gimnazija se lahko tako kot naša pohvali s tako dobrim uspehom na maturi. Povejte v okolju kjer živite, da se očitno lahko poseže po zvezdah kar doma, tu pri nas! Vedno bodite ponosni, da ste bili naši dijaki, kot bomo tudi mi v šoli ponosni na vas! V vašem nadaljnjem šolanju in v vašem življenju nasploh, vam vaši učitelji in vzgojitelji želimo vse najboljše!

(Skupno 671 obiskov, današnjih obiskov: 1)