Pozdravljeni,

smo mladinski svet Slovenije in nekateri nas poznate po projektu Prostovoljec leta. Poleg tega projekta pa počnemo še zelo veliko drugih zanimivih in za mlade koristnih zadev.

Za vas imamo kratko prošnjo: da obvestite čim več vaših učencev 8. in 9. razredov osnovnih šol ter dijakov o možnosti sodelovanja v našem natečaju z naslovom Gremo na svoje!.

Gre za natečaj, v katerem lahko sodelujejo vsi v starosti od 13 do 35 let. Tema natečaja je osamosvajanje mladih v smislu oblikovanja lastnega doma oz. odselitve od staršev, sodelujejo pa lahko z različnimi grafičnimi prispevki; fotografijami, risbami,slikami, stripi itd.

Naj na kratko razložimo ozadje: kampanja Gremo na svoje je stalna aktivnost Mladinskega sveta Slovenije, v okviru katere opozarjamo na vse težje osamosvajanje mladih, ki si danes izjemno težko z lastnimi sredstvi kupijo stanovanje, prav tako pa nimajo možnosti ugodnega najema stanovanja, saj je neprofitnih stanovanj veliko premalo itd. Brez primernega bivališča pa si tudi težje in kasneje ustvarjajo družine.

Skratka, ne želimo strašiti s slabimi možnostmi za prihodnost, ker kljub vsemu verjamemo, da se lahko situacija tudi izboljša.

Namen natečaja je tako osveščanje o pomenu stanovanjske problematike. Tema je zelo široka in marsikaj lahko pride v poštev kot prispevek v natečaju.

Naj vam navržemo samo nekaj hitrih okvirnih tematskih idej:

1) Najemnina.

2) Jaz, ki še živim pri starših.

3) Jaz v svojem novem domu.

4) Brezdomci.

5) Noro visoke cene stanovanj.

6) Moj najemodajalec.

 

Izdelku, ki ga bodo prijavili v natečaj, je potrebno priložiti izpolnjen obrazec, ki ga najdete ob koncu razpisa v priponki ali na spletni strani www.mss.si. Čas za prijavo v natečaj je do 14. marca 2018. Prijave so možne po e-pošti na gremonasvoje@mss.si  ali na Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana.

Razpisane nagrade:

za posameznike:

  1. nagrada: Odeja Škofja Lokaopremi vašo posteljo z vzglavnikom in odejo
  2. nagrada: Stol, izdelan pri Mizarstvu Atelšek

3.-10. nagrada: manjše materialne nagrade,

ki sta jih prispevala podjetje M Sora in Mladinski svet Slovenije;

ter za skupino:

1 nagrada: Okrasni vzglavnik Odeje Škofja Loka za vsakega člana skupine

in druge manjše materialne nagrade

 

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov: 1)