V četrtek, 22. 02. 2018 je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani potekala 31. skupščina Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Študentski predstavniki, so na njej za predsednika predsedstva ŠOS imenovali Jako Trilarja, ki prihaja iz občine Grosuplje in je delovanje v mladinskih organizacijah začel, kot predstavnik dijakov Srednje šole Josipa Jurčiča v svetu DOS in se kasneje kalil tako v Študentskem klubu GROŠ kot zvezi ŠKIS.

Študentski predstavniki študentskih zborov Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, Študentske organizacije Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze na Primorskem in predstavniki sveta Študentskih organizacij lokalnih skupnosti so imenovali novega predsednika ŠOS za mandatno dobo enega leta.

Predsednik ŠOS je postal Jaka Trilar, študent Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, ki sicer prihaja iz Grosupljega. Do sedaj je aktivno deloval kot vodja Dijaške organizacije Slovenije, v Študentskem svetu FF UM, v Zvezi Škis, v mladinskih organizacijah pa je začel že kot dijak Srednje Šole Josipa Jurčiča kot njen predstavnik v svetu DOS in kasneje kot svetnik Študentskega kluba GROŠ v svetu ŠOLS, kjer je na republiškem nivoju zagovarjal interese študentov iz občin Ivančna Gorica, Dobrepolje in Grosuplje.

Jaka Trilar, novi predsednik ŠOS: “Kot predsednik se bom zavzemal za ohranitev avtonomije in še večjo transparentnost delovanja ŠOS, ki mora biti vključena v vse nivoje in procese, ki urejajo študentsko problematiko. Preko teh bo ŠOS še naprej stremela k izboljšanju študijskih razmer, brezplačnemu in vsem enako dostopnemu študiju ter boljšemu socialnemu položaju študentk in študentov. Na ravni študija pa si bom prizadeval predvsem za izboljšanje kakovosti študijskih programov ter primerno financiranje visokega šolstva.”

Skupščina ŠOS je imenovala tudi novega Generalnega sekretarja ŠOS za mandatno obdobje dveh let. To je postal dosedanji predsednik ŠOS Aleksandar Spremo, sicer diplomirani pravnik (UN).

(Skupno 727 obiskov, današnjih obiskov: 2)