Veseli nas, da smo že 30 let povezani v nacionalnem spremljanju telesnih značilnosti in gibalnih sposobnosti, danes imenovanem SLOfit, v preteklosti pa športnovzgojni in telesnovzgojni karton. Čestitamo vsem šolam in učiteljem, ki pri tem sodelujejo! Projekt je ena največjih stalnic šolskega dela, v prihodnje pa načrtujemo še nekatere njegove nadgradnje in izboljšave.
Ob tej priložnosti vas želimo obvestiti, da imamo prenovljeno spletno stran www.slofit.org, na kateri lahko dobijo šole, starši in drugi uporabniki vse potrebne informacije glede projekta, v tem mesecu pa smo začeli tudi z objavami na Facebook profilu www.facebook.com/slofit.org/. Na FB profilu objavljamo zanimive izsledke naših in tujih raziskav glede telesnega in gibalnega razvoja otrok, gibalnih sposobnosti idr. dejavnikov, povezanih s telesnim fitnesom.

V letošnjem letu na omejenem številu šol poskusno uvajamo tudi aplikacijo Moj SLOfit, prek katere bodo imeli učitelji in starši vpogled v otrokov telesni in gibalni razvoj skozi celotno obdobje njegovega šolanja, vključno z zdravstvenimi tveganji, ki izhajajo iz tega. Aplikacija je zaenkrat dostopna le šolam, ki sodelujejo pri njenem razvoju, v prihodnje pa bo brezplačno na voljo tudi vsem drugim.

Prosimo vas, če lahko učitelje in starše obvestite (prek e-Asistenta, LoPolisa) o naši spletni strani in FB profilu.

Imamo še eno prošnjo, ta pa se nanaša na obletnico SLOfit. Šole prosimo, da nam posredujete stare fotografije izvajanja telesnovzgojnega ali športnovzgojnega kartona, da bomo lahko obogatili slikovni arhiv projekta in fotografije uporabili na predstavitvah tega sistema. Vsem šolam, ki nam boste posredovale fotografije, bomo poslali skromno zahvalno darilce.

prof. dr. Gregor Jurak

Fakulteta za šport / Faculty of sport

Gortanova ulica 22, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia
T.: +386 1 520 77 83, M.: +386 41 743 088
gregor.jurak@fsp.uni-lj.si, www.fsp.uni-lj.si

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov: 1)