Kratko poročilo o poteku maturantske ekskurzije.

Nedelja, 27.8.2017:

V nočnih urah so se z avtobusom odpravili na potovanje, vsi prijavljeni dijaki in dve profesorici spremljevalki. Po naporni poti preko Italije so se v Anconi vkrcali na ladjo, kjer  so po večerji preživeli lep spoznavni večer. Noč je minila mirno!

Ponedeljek, 28.8.2017:

Iz Igumenitse, kjer so pristali, so se z avtobusom odpravili proti Meteori, ki so si jo že ogledali in naredili tudi lepo skupinsko fotografijo. Vsi so zdravi, pridni in veseli! Potujejo proti Delfom, kjer bodo po ogledu preročišča prespali, po večerni animaciji.

 Meteora Delfi

Torek, 29. 8. 2017:

Po zabavnem večeru in mirni noči ter zajtrku v Delfih jih pot vodi v Atene, kjer so v veliki vročini (40 st. Celzija) imeli izvrstno vodene oglede:

 Na Akropoli   

Po  ogledu znamenitosti v Atenah jih bo pot vodila proti Korintskemu prekopu, kjer se bodo namestili v hotel in po večerji in “Lubenica party” prespali. Dijaki so zdravi in se vedejo vzorno! malo hitijo, zato so si že danes ogledali starogrško gledališče Epidaurus.

Sedaj so menda na Plaki (nazaj v Atenah), kaj bo z “Lubenica party”, se še ne ve!!! Party je odpadel, spali so v Atenah.

Sreda, 30. 8. 2017:

takole poročajo iz Grčije: “Po zajtrku smo se iz deževnih Aten odpravili proti Mikenam, kjer smo si ogledali ruševine nekoč velike civilizacije, levja vrata in grobnico kralja Agamemnona. Danes malo oblačno, a za potovanje prijetno. pred nami 3 urna vožnja do trajekta, otroci pa upajo na lepo vreme, da bodo na Zakyntosu lahko skočili v morje.”

           

Po posredovanju šole bo vso pot z našimi potniki ostal hospitant – animator.

 

Četrtek, 31. 8. 2017:

“Po zajtrku smo se dopoldan odpravili na ogled glavnega mesta Zakyntos”, je skopo poročilo z Zakyntosa. verjetno imajo preveč dela z uživanjem v vodi in očitno jim nič ne manjka…

          

Petek, 1. 9. 2017:

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov: 3)