Dijaki naše šole Nika Bregar in Petra Jerič iz 1. a, Mojca Živa Kramar, Laura Sila in Nika Škoda iz 1.b, Manca Kramar iz 2.a in Rok Omejec iz 3.b so pod mentorstvom profesorja Igorja Grudna in s strokovno pomočjo novinarja ljubljanskega Dnevnika Vita Avguština letos spet sodelovali s svojimi članki v Dnevnikovi prilogi Obrazi prihodnosti 2017.

Danes, 25. 4. 2017 so bili vsi sodelavci, tudi naši, na zaključni prireditvi s sprejemom pri predsedniku republike Borutu Pahorju. Ob sklepu projekta Obrazi prihodnosti so vsem sodelujočim dijakom podelili priznanja.

Projekt so pri Dnevniku začeli pred dvema letoma, letos pa se je za sodelovanje odločilo že 25 šol iz vse Slovenije, kar 205 dijakov pa se je s članki lotilo aktualnih tem, ki so jih objavili v tiskani izdaji in na spletu.

Dijaki so si teme izbrali z žrebom, obsegale pa so begunsko krizo, zdravstveno reformo, sodobne tehnologije, prosti čas in mlade v prometu, nato pa so ob podpori mentorjev iz vrst Dnevnikovih novinarjev tem posvetili članke.

Članki naših dijakov so bili objavljeni v Dnevniku v sredo, 19. 4. 2017. Če ste jih spregledali, si jih lahko ogledate na spletnih straneh Dnevnika : Obrazi prihodnosti 19. 4. 2017.

Hvala vsem sodelujočim dijakom in uspešno novinarsko kariero naprej!

(Skupno 556 obiskov, današnjih obiskov: 2)