V četrtek, 12.5. 2016 je potekal  v športni dvorani Gimnazije Celje- Center Šolski  plesni festival (ŠPF) To je  državno prvenstvo, ki ga  za srednje šole Republike Slovenije organizirata  Zavod za šport RS Planica in Plesna zveza Slovenije.

Srednja šola Josipa Jurčiča sodeluje in osvaja prva mesta  na Šolskem  plesnem festivalu že od vsega začetka tekmovanj. V tem času se je zvrstilo  na Jurčiču že veliko plesnih pravljic, utrnile so se solze sreče, včasih tudi jeze in razočaranj. 

Letos  sta bila v latinsko ameriških plesih tretja Miha Janežič in Karin Oven,  na petem mestu sta se jima pridružila  Miha Šircelj in Sara Koščak. Tekmovalni  plesi so bili: samba, ča-ča in rock  n roll. Izredno so se trudili, močno izstopali s svojim plesnim znanjem  in  poželi  veliko aplavza s strani publike.

Povsem drugačna zgodba se je odvijala pri standardnih plesih, kjer so bili nepremagljivi. Zavrteli so se v ritmih angleškega valčka, fokstrota in  tanga ter osvojili prva  tri mesta, dobili medalje in zlata priznanja .

Državni naslov prvakov v standardnih plesih sta si  letos priplesala sošolca drugega letnika gimnazije Miha Janežič in Karin Oven. Z drugim mestom sta prijetno presenetila izredno nadarjena prvošolca Nejc Bavdek in Neža Novak, tretje uvrščena na tekmovanju pa sta bila Miha Šircelj iz drugega letnika  in Sara Koščak,  dijakinja tretjega letnika gimnazije. Vsem še enkrat iskrene čestitke!

Veliko več kot dosežki na tekmovanjih mi kot  mentorici  plesne dejavnosti pomenijo  srečni in zadovoljni  obrazi  dijakinj in dijakov, ki si kljub  šolskim in izven šolskim obveznostim vzamejo   2 x tedensko  čas za  plesne treninge. Ples je lep , je pa tudi izredno  zahteven. Je most med športom in umetnostjo.  Zahteva  veliko  preplesanih  kilometrov,  odrekanj,  vztrajnosti  in veselja do plesa. Slišati  in imeti  ritem ni dovolj.  Čutiti ga moraš tudi v srcu.

Verjetno  bodo  najbolj vztrajni  plesalci Srednje šole Josipa Jurčiča tudi v naslednjih letih šolanja ponosno zastopali  svojo šolo na  plesnih tekmovanjih in se  nato čez leta z nostalgijo spominjali  prijetnih doživetij v plesni učilnici,  tekmovanj, plesnih utrinkov in celo predstav. Morda bo komu tudi žal,  da si ni upal postati  del te plesne zgodbe.

 [nggallery id=75]

                                                           Marija Majzelj-Oven, prof. nemščine in

                                                           mentorica plesne dejavnosti na SŠJJ

(Skupno 709 obiskov, današnjih obiskov: 1)