Včeraj so se v odbojki pomerili profesorji naše šole ter učitelji iz OŠ Stične in OŠ Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični z dijaki iz 4. letnika. Po napetem boju so zmago slavili profesorji.  Prvi niz so odločno premagali dijake z rezultatom 25:16. Drugi niz so bolje začeli maturanti in prednost ohranili do konca. Po nekoliko nezbranem začetku so profesorji znova pokazali, kaj vse znajo. Vendar jim je do zmage drugega niza vseeno zmanjkalo nekaj točk. Maturanti so slavili zmago drugega niza z rezultatom 25:21. V skupnem seštevku točk so tako zmagali profesorji za 5 točk. Ekipo profesorjev so sestavljali: kapetan Boris Osolnik, Franci Pajk, Robert Bregar, Bogdan Vrhovec, Uroš Šparl in Nejc Jerič. Ekipo dijakov pa: kapetan Luka Bregar, Tim Butkovec, Nino Ferlin, Luka Hočevar, Miha Jevnikar, Lenart Zaletel, Blaž Rakar, Jan Turk S. in Matej Mirt. Tekmo je sodila sodnica Irena Bregar.

Učitelj Robert Bregar je povedal, da so se profesorji na hitro zbrali in odigrali igro, za katero niso želeli vnaprej predvideti rezultata. Niso znali predvideti igre dijakov, veseli pa bi bili ne glede na izid. Če bi izgubili, bi to pomenilo, da so svoje učence dobro naučili, v nasprotnem primeru pa bi uživali v zmagi.

Navdušeni nad dobrim vzdušjem in kvalitetno igro si želijo še več takih srečanj.

Alenka Sinjur in Elza Rebol

PRIJATELJSKA TEKMA V ODBOJKI MED MATURANTI IN PROFESORJI ŠPORTNE VZGOJE

V četrtek,  19. 2. 2015, je bila v okviru projekta SKK sedmo šolsko uro prijateljska odbojkarska tekma med ekipo maturantov in ekipo učiteljev športne vzgoje.

V ekipi maturantov so igrali Luka Bregar – kapetan, Tim Butkovec, Nino Ferlin, Luka Hočevar, Miha Jevnikar, Lenart Zaletelj, Blaž Rakar, Jan Turk Stankovič in Matej Mirt. Za ekipo učiteljev pa so zaigrali Franci Pajk, Robert Bregar, prof. športne vzgoje na Osnovni šoli Šentvid pri Stični, Bogdan Vrhovec in Uroš Šparl, profesorja športne vzgoje na Osnovni šoli Stična, na posebno željo dijakov je kot kapetan igral Boris Osolnik, prof. biologije na srednji šoli, ekipo je dopolnil Nejc Jerič, odbojkar, sicer pa devetošolec Osnovne šole Stična. Učitelja Simon Bregar in Primož Slabe žal nista mogla igrati zaradi bolezni. Tekmo je sodila Irena Bregar, profesorica športne vzgoje na Osnovni šoli Stična. Razna organizacijska dela in sodniške naloge so opravili dijaki: stranski sodnici Maša Rački in Neja Mele, za zapisnik in semafor  sta poskrbeli Barbara Tekavec in Nika Kavšek, tekmo so dokumentirali Alenka Sinjur, Elza Rebol in Jošt Dolinšek, karkoli je še bilo treba narediti, je koordiniral Andraž Zaplotnik.

V ogrevanju ekipi nista pokazali vseh adutov. Vrstili so podaje in udarci za spoznavanje igrišča in osvetlitve, malo opazovanja nasprotne ekipe, rutinirani servisi. Po uvodnem pozdravu smo najprej obrazložili pravila tekme in igralni čas,  poimensko predstavili obe ekipi, igralci so se rokovali in tekma se je začela. Najprej morda malo previdno, potem pa je vsaka naslednja minuta prinesla odločnejše udarce in servise, odlične bloke in že kar atraktivne sprejeme. Igra se je res razvnela. Precej udarcev, pa tudi blokov in servisov se je slišalo in videlo prav »po moško«. Na dokaj polni tribuni telovadnice je bilo živahno in pestro, poleg velikega števila srednješolcev tudi kar nekaj mlajših in zelo mladih ljubiteljev odbojke iz sosednjih vzgojno izobraževalnih ustanov. Nekaj navijačev je bilo zelo razpoloženih, vsi pa so navijali za dobro igro. Glasno so pozdravili vsako lepo točko obeh ekip.

Najbolj navdušeni pa so bili osnovnošolci iz Zagradca, ki so zelo glasno navijali za svojega učitelja in zato tudi za ekipo učiteljev in sem prepričana, da jim bo dogodek ostal v lepem spominu.

Tudi rezultat tekme je bil prijateljski, v setih 1:1.

Po tekmi in danes sem videla, da so udeleženci tekme zadovoljni. Zadovoljni zato, ker so se razigrali in prikazali dobro igro, ker so bili zadovoljni gledalci, ker bi se obe ekipi z veseljem pomerili še kdaj.

 

Marina Strnad

[nggallery id=55]

(Skupno 912 obiskov, današnjih obiskov: 1)