V petek,  17. 5. 2013, je bil ravnateljev dan. Dijaki ste bili prosti, četrtošolci ste najbrž odšli na plesno parado v Ljubljano. Prepričan sem, da ste se vsi imeli lepo, bil pa je ta vikend tudi še čas za učenje, saj smo tik pred koncem pouka za četrtošolce.

 

Rok za zaključitev negativnih ocen v zaključnih letnikih je četrtek, 16. maja. Po tem roku lahko učitelji spreminjajo zaključne ocene samo navzgor in to praviloma pozitivno zaključene ocene. Le izjemoma (o tem nujno obvestijo ravnatelja) lahko še izvedejo ocenjevanja za popravljanje negativno zaključenih ocen. Oddelčne konference izvedejo razredniki najkasneje v četrtek, 23. 5. 2013, naredijo statistiko učnega uspeha in jo naslednji dan do 9. ure oddajo v tajništvo.

 

Tisti četrtošolci, ki želite opravljati dopolnilni izpit in tako izboljšati svoj uspeh v zaključnem oziroma tretjem letniku, se nanj prijavite v četrtek oz. najkasneje v petek (23. in 24. maja) pri pomočnici ravnatelja, prijavnico dobite pri razrednikih ali v tajništvu. Izpiti (ler pisni!) bodo v TOREK, 29. maja. Kdor gre na maturo v juniju, lahko opravlja le en dopolnilni izpit, ker roki ne dopuščajo več!

 

V petek 24. 5. 2013 je za zaključne letnike še zadnji dan pouka. Ta dan popoldne je zanje zaključna konferenca. Upam, da boste vsi dijaki dosegli zaslužen uspeh.

 

V ponedeljek, 27. 5., je podelitev spričeval in zaključna slovesnost  >SLOVO 2013<. Podelitev spričeval za zaključne letnike organizirajo razredniki po razredih in bo tretjo šolsko uro. Po malici se četrtošolci pripravite na prireditev.

 

Četrtošolci lahko pred šolo ob Jurčičevem spomeniku postavite slavnostne mlaje za zaključno prireditev, ki bo 27.5. 2013. Prosim vse četrtošolce, da se ob zaključku pouka vedete primerno. Bodite spoštljivi do sebe, do drugih ljudi, pa tudi do šolske stavbe in okolice šole. Prepričan sem, da boste to zmogli, saj ste zreli in odgovorni mladi ljudje! Zaupam v vašo zrelost!

 

Na prireditvi, 27.5.2013 ob 11.45, v preddverju šole, se boste četrtošolci s programom poslovili od šole in profesorjev. Scenarij prireditve naj bo standarden: podelitev knjig odličnjakom, razdelitev najvišjih priznanj z državnih tekmovanj,  nekaj besed  zahvale šoli, zabavna predaja ključa tretješolcem … Z zabavnimi igricami določite prejemnika ključa. Prireditev se mora končati do 12.40, da bomo vsi (zaželeno je, da v povorki) do 13.00 prišli v Ivančno Gorico, kjer bo sklepna slovesnost s plesom četvorke na ulici pred občino (vodi plesna šola Urška). Če bi bilo vreme zelo slabo, bo prireditev v telovadnici, ples v Ivančni Gorici pa odpade. Po prireditvi ste vsi dijaki prosti in odidete domov.

 

Udeležba na šolski prireditvi in v Ivančni Gorici je obvezna za vse dijake, torej je ta dan redni pouk le do vključno četrte ure.

 

V sredo, četrtek in petek, (29. do 31. maja) bodo za četrtošolce redne priprave na maturo in poklicno maturo. Prosim vse maturante, da izkoristite to priložnost in si tik pred izpiti še utrdite in osvežite potrebno znanje. Urniki bodo objavljeni na oglasni deski. Prisotnost na pripravah je obvezna in se šteje v realizacijo pouka.

 

Ponedeljek 27. 5. je zadnji dan, ko četrtošolcem pripada šolska malica.  V dneh potem si boste morali malico priskrbeti sami ali jo naročiti in plačati na šoli v šolskem računovodstvu vsaj en dan vnaprej.

 

Ustni izpiti na SM in PM bodo na naši šoli od vključno sobote, 1. junija, do vključno petka, 21. junija. Razpored ustnih izpitov na splošni maturi bo obešen na maturitetni oglasni deski pri učilnici št. 26.

 

Vsem želim veliko uspehov in čim več dobre volje ob delu do konca pouka!

 

Ravnatelj Milan Jevnikar

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov: 1)
 

Oznake: , ,