Spoštovani dijakinje in dijaki, fotografi!

 

Obveščam vas, da so v novomeškem zavodu LokalPatriot pravkar objavili razpis za letošnjo edicijo mednarodnega natečaja Fotografska izkušnja, ki poteka že več kot poldrugo desetletje. Kot verjetno mnogi izmed vas že veste, je natečaj namenjen mladostnikom do 21. leta: gre za fotografski natečaj, ki je vezan na področje kulturne dediščine in ki ga letos pripravljajo v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

 

Novost letošnjega natečaja, ki je na evropski ravni koordiniran iz španske Barcelone, je tudi vključitev video del.

 

Rok za oddajo del je letos 24. maja, pripravljene so tudi nagrade za zmagovalce, obeta se tudi vseevropska razstava, ki bo potekala konec leta v Strasburgu, kamor naj bi na kratek izlet predvidoma odpeljali tudi zmagovalce natečaja. Zmagovalna dela bodo jeseni razstavljena tudi v Novem mestu in kasneje še na gradu Rajhenburg, kjer bo Zavod za varstvo kulturne dediščine letos praznoval 100. obletnico organiziranega varovanja kulturne dediščine na Slovenskem.

 

Več o samem razpisu, o temi, kot tudi o vseh informacijah glede pošiljanja del, žiriji, nagradah, razstavah … lahko najdete v pripetem dokumentu, razpis pa je v isti obliki objavljen tudi na spodnji spletni povezavi: http://fotopub.com/sl/natecaj/fotografska-izkusnja/

ravnatelj

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov: 1)
 

Oznake: , ,