SPOŠTOVANE PROFESORICE, PROFESORJI IN DRUGI SODELAVCI, DRAGE DIJAKINJE IN DIJAKI!

 

Vem, da pred zasluženimi novoletnimi počitnicami ne koprnite po dolgih govorih, pa vendar mi dovolite, da vam sporočim vsaj nekaj prazničnih misli.

 

Redke so priložnosti, da vas nagovorim, pa vendar preživimo skupaj velik in lep del življenja. Upam, da se ne gledamo vedno le skozi obveznosti, redovalnico in opravičila. Prepričan sem, da drug v drugem znamo videti tudi sočloveka, ki nas sprejema, ki misli na nas, ki čuti z nami, ki nam preprosto hoče dobro. In zato je naša skupna pot lepša!

 

Božični prazniki, ki so pred vrati nas kar silijo v premišljevanje o dobrem, o družini, o sreči, o sočloveku. Vzemite si čas za vse to tudi vi. V svojih mislih in v svojem srcu si okrasite božično drevo z imeni vseh svojih prijateljev. Spomnite pa se tudi na tiste, ki so vas kdaj užalili in predvsem na tiste, ki ste jih prizadeli in užalili vi! Spomnite se vseh, ki so šli skozi vaše življenje. To drevo naj ima globoke, močne korenine, da ne bo nikoli ovenelo, da ne bodo listi z imeni nikoli odpadli z njega, iz vašega srca. Upanje, medsebojno razumevanje, strpnost, sreča, veselje naj vas bogatijo celo življenje, bogatijo pa naj tudi ljudi, ki bodo imeli priložnost in srečo živeti z vami!

 

Koledarsko leto se izteka. Marsikaj lepega smo doživeli v iztekajočem se letu, veliko dobrega načrtujemo za prihodnje. Veselili smo se šolskih in življenjskih uspehov, se tolažili ob težavah in neuspehih. Naj tako ostane tudi v prihodnje, veselimo se življenja in bogatimo ga drug drugemu!

 

Drage dijakinje in dijaki. V teh dneh bo še več možnosti za zabavo in veselje. Izognite se plehke zabave, ne iščite sreče v opoju z alkoholom ali še s čim drugim. Vaša sreča je že v tem, da ste mladi, zdravi, veseli, vaša sreča je v druženju in prijateljstvu. In to je že dovolj za veselje!

 

Po božiču bomo praznovali dan samostojnosti, ki je eden najpomembnejših praznikov naše domovine. Plebiscitna odločitev za samostojnost Slovenije pred 20 leti je temelj za našo državno samostojnost. Imamo svojo državo, ponosni bodimo nanjo in si prizadevajmo, da bi nas čim prej obšla kriza, ki nam vsem greni življenje!

 

V vseh vas dragi kolegi in dragi dijaki vidim bogastvo dobrega, v vas vidim prihodnost! Zato sem ponosen na vas in vesel, da smem živeti z vami in z vami deliti delo, veselje in srečo!

 

Iz srca vam voščim lepe božične praznike! S ponosom praznujte dan naše samostojnosti in veseli vstopite v novo leto 2013. Ta moja voščila ponesite tudi vašim staršem in vašim družinam! Srečno in na svidenje v šoli v sredo, 2. januarja 2013!

 

vaš ravnatelj Milan Jevnikar

(Skupno 1.812 obiskov, današnjih obiskov: 1)
 

Oznake: