Gre že zares. Konec meseca oktobra boste bodoči maturanti v šoli izpolnili predprijavo k SPLOŠNI maturi. Predprijava je obrazec, ki ga boste dobili navedenega dne v šoli od tajnika, na licu mesta izpolnili in takoj oddali.

 

Ob izpolnjevanju predprijave boste morali napisati EMŠO, zato OBVEZNO prinesite s sabo:

 • dokument, ki ga vsebuje (osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje)!

 

Predprijave boste izpolnjevali približno prvih 5 minut naslednjih ur (zatem nadaljujete s poukom, če ga imate!):

 • V PONEDELJEK, 5. novembra

oddelek

ura

učilnica št.

4.b

2. (pri matematiki)

23

4.a

5. (pri matematiki)

35

4.i

6. (pri matematiki)

35

 

 • V TOREK, 6. novembra

oddelek

ura

učilnica št.

kandidati oddelkov s poklicno maturo

ob 7.20

25

 

V naslednjih dneh zato v miru premislite o:

 1. 1.predmetih, iz katerih boste delali maturo in
 2. 2.nivojih, na katerih boste opravljali maturo pri matematiki in tujih jezikih.

 

 • Kandidati s posebnimi potrebami poleg zgoraj naštetih stvari prinesete s sabo še: (1.) izpolnjen obrazec Uveljavljanje pravic kandidata/ke s posebnimi potrebami pri opravljanju mature (UL RS 6/20. 1. 2006 ali pa obrazec predhodno dvignite pri tajniku) in (2.) zdravniško dokumentacijo. Nasvet: pri meni se po vnaprejšnjem dogovoru lahko ti kandidati oglasijo vsaj nekaj dni prej, da se v miru pogovorimo, izpolnimo predprijavo in pregledamo dokumentacijo, ki jo moramo poslati v Ljubljano na DK SM.

Dijaki iz 4.d in 4.f zaključite izobraževanje s poklicno maturo. Tisti dijaki teh dveh oddelkov, ki bi želeli opravljati ob poklicni maturi še dodatni, maturitetni izpit, se lahko priključite uri enega od zgornjih razredov ali pa se predtem obrnete po informacije ipd. name osebno. Kandidati lahko opravljajo dodatni maturitetni izpit iz predmeta le, če je tak izpit pogoj za vpis v študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe oz. se upošteva pri izbiri kandidatov v tak program (25. člen Zmat; MIK SM, str. 12).

   

  Predprijava k maturi bo osnova za opravljanje predmaturitetnega preizkusa! V prijavi boste LAHKO še SPREMENILI nabor predmetov in nivoje.

  (Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov: 1)