Bravo naši fiziki!

Za dosežke na Državnem tekmovanju iz fizike za srednješolce je bilo letos podeljenih 23 zlatih priznanj, od tega so kar tri osvojili naši dijaki: Vesna van Midden, Matevž Marinčič in Jurij Tratar.

 

Izreden uspeh gre med drugim pripisati tudi odličnim pripravam na tekmovanje, ki jih je vodila Marion van Midden v sodelovanju z Markom Ljubotino in Mitjem Zidarjem. Marion, Mitja in Marko so lani zaključili šolanje na naši šoli, sedaj pa uspešno študirajo fiziko na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Prejšnja leta so Srednjo šolo Josipa Jurčiča uspešno zastopali na številnih tekmovanjih iz različnih področij. Marko in Mitja sta lani za Slovenijo tekmovala tudi na Mednarodni fizikalni olimpijadi. Zapis o tem najdete na naši spletni strani.

 

Jurij Tratar in Matevž Marinčič sta skupaj s še osmimi dijaki iz različnih slovenskih šol povabljena na izbirno tekmovanje za letošnjo fizikalno olimpijado. Tekmovanje bo v začetku maja. V olimpijsko ekipo se bo uvrstilo 5 najboljših.

Držimo pesti!

(Maruša Potokar)

 

Iskrene čestitke gospe profesorici maruši Potokar, njenim pomočnikom študentom in seveda izvrstnim tekmovalcem za njihove vrhunske dosežke!

 

ravnatelj

 

 

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov: 1)
 

Oznake: ,