Razlogov je več: ker smo šola prijaznih odnosov in širokega znanja, ker delamo v sozvočju z okoljem, v katerem živimo, in ker smo uglašeni na potrebe posameznika. Smo šola brez varnostnika, šola sproščenih in veselih dijakov in razumevajočih profesorjev.

Šola stoji ob robu gozda, poleg polj, na katerih v času podeljevanja zlatih maturitetnih spričeval zlato rumeno zori tudi žito. Obkrožena je z zelenjem in mirom, ki ga žlahtnita le ptičje petje in klepet mladine. Okolje je kot nalašč za razmišljanje in ustvarjanje.

Imamo odlične prostorske možnosti za pouk, ki ga izvajamo dopoldan. S športno dvorano, fitnesom in plesno delavnico, ki so dijakom dostopne tudi popoldne in med vikendom, omogočamo primerno sprostitev po napornem delovnem dnevu. Pohvalimo se lahko z odlično kuhinjo, ki nas vsakodnevno razvaja s toplo malico, po potrebi pa tudi z zajtrkom.

Razpisujemo 2 ali 3 oddelke splošne gimnazije, v katerih vzgajamo in izobražujemo za širino različnih poklicev. Ob tem razvijamo bogastvo osebnih potencialov v pestri izbiri izvenšolskih dejavnosti.

Program ekonomski tehnik z eno paralelko je popolnoma prenovljen, doživel je pravo renesanso v povezovanju teorije s prakso, v interdisciplinarnem pristopu k poučevanju predmetov in v široki paleti profesionalnih izzivov, ki jih ponujata praktični pouk in projektno delo.

Ponujamo module, pri katerih vsak dijak lahko najde svojo smer ekonomskega zanimanja, od bančništva do zavarovalništva ipd.

Dijaki programa ekonomski tehnik se vključujejo tudi v mednarodni projekt Erasmus +, prej Leonardo, v okviru katerega opravljajo obvezno prakso v tujini, v Nemčiji in Italiji, na Madžarskem in celo v Angliji.

Posebej bogato sodelujemo z realno šolo iz Hirschaida v Nemčiji. Zadnja leta skupaj z OŠ Stična vsako leto spomladi en teden gostimo 20 njihovih dijakov, v jeseni pa 20 naših dijakov in osnovnošolcev potuje na izmenjavo v Hirschaid.

Šolski uspeh naših dijakov je vedno nad 96%, v gimnaziji pogosto 99 %. Prav tako imamo izvrsten uspeh na obeh maturah, le redko pod 100 %. Imamo že 33 zlatih maturantov poklicne mature in 64 zlatih maturantov splošne mature.

Ne spreglejte naših spletnih strani (www.ssjj.si), predvsem pa nas obiščite na dnevu odprtih vrat v decembru in na informativnih dnevih v februarju!

Pričakujemo vas s prijaznostjo, prepričali vas bomo s kvaliteto!

 

Milan Jevnikar

(Skupno 1.396 obiskov, današnjih obiskov: 5)