V sredo, 7. decembra 2022 se nas je šest dijakov 2. in 3. letnika Srednje šole Josipa Jurčiča udeležilo dogodka Euroscola. Celoten dogodek je spremljalo približno pet tisoč dijakov iz različnih držav Evropske unije, nekateri v živo, drugi preko spleta.

Dogodek se je začel z uvodom in predstavitvijo dnevnega reda s strani moderatorjev, čemur je sledila dobrodošlica Manuele Renjo, članice enote za obiskovalce in odnose z državljani pri Evropskem parlamentu v Strasbourgu ter video sporočilo Roberte Metsola, predsednice Evropskega parlamenta.

Dogodek se je nadaljeval z intervjujem z Dimitriosom Papadim Oulisom, podpredsednikom Evropskega parlamenta, intervjujem z Stefanom Kraussom, vodjo akcijske enote za človekove pravice, Direktorata za podporo demokraciji, Generalenga direktorata za zunanjo politiko Unije ter Evropskega parlamenta.

Euroscolo je zaključil Jesus Carmona, direktor Direktorata za medije, Direktorat-Generala za komunikacije in Evropskega parlamenta.

Euroscola

Ob sodelovanju pri dogodku smo spoznali podpredsednike, člane Evropskega parlamenta ter posebne goste, razpravljali o tekočih zadevah v Evropski uniji, kot so človekove pravice, solidarnost ter energetske krize, se naučili veliko novega o Evropski uniji in delovanju njenih ustanov ter izkusili enotnost in pripadnost Evropske unije.

Ajša Hodžić, Alja Božič, Ula Regali

 

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov: 1)