Spoštovani starši, dijaki, razredniki!

V zadnjem času se epidemiološka situacija v Sloveniji spet poslabšuje. V šoli se zelo trudimo, da bi na najblažji način, z upoštevanjem ukrepov vlade in priporočil NIJZ zajezili vdor okužbe v šolo in s tem omogočili kar najbolj običajen potek pouka in dela v šoli.

Ker zaupam staršem, da šolo obveščate o vsem v zvezi z odsotnostmi dijakov, o morebitnih okužbah v družinah, ali sorodstvu, se na šoli počutimo sorazmerno varne. Porosim vas, da tako odgovorno ravnate tudi naprej.

PONOVNO PROSIM, DA OTROK, KI IMAJO KAKRŠNEKOLI BOLEZENSKE ZNAKE, BOLEČINE V GRLU, KAŠELJ, POVIŠANO TEMPERATURO, PREBAVNE MOTNJE IPD, NE POŠILJATE V ŠOLO. OPRAVIČITE IZOSTANKE, DIJAKI PA NAJ PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH SLEDIJO POUKU s pomočjo sošolcev ali V KANALIH V EASISTENTU. Če so organizirane videoure, pa naj VZPOSTAVIJO VIDEOSTIK Z RAZREDNIKI IN UČITELJI. ČE BOLEZEN NE IZZVENI HITRO, SE POSVETUJTE Z OSEBNIM ZDRAVNIKOM OTROKA, KI BO ODREDIL, KAJ JE NAJBOLJE STORITI.

Ponovno vas vse vljudno prosim, da upoštevate priporočila NIJZ oz. odredbo vlade, ki za dijake predpisuje prostovoljno preventivno samotestiranje vsak teden, seveda za tiste, ki niso preboleli okužbe s COV-19 v zadnjih 6 mesecih  oziroma niso cepljeni. Če je test pozitiven, ostanete doma, obvestite osebnega zdravnika in ta vas pošlje na test PCR. Če je ta test negativen, pridete v šolo, sicer pa šele po končani izolaciji, ki jo odredi NIJZ!

Prav tako sledite med mojimi obvestili napotkom o odlokih vlade, glede izpolnjevanja pogoja PCT za dijake. Zadnji petkov odlok prinaša precej sprememb, a za dijake v bistvu ne. Podrobnosti vam bom objavil, ko dobimo okrožnico MIZŠ.

Trenutno nam gre na šoli dobro. delo poteka po načrtih, dijaki so delavni in dobro razpoloženi.

Imamo sicer pet dijakov v karanteni, zaradi okužb v družini ali v skupinah izven šole,  vsi so bili testirani in le eden je trenutno okužen. NIJZ nam ni v zvezi z odrejenimi karantenami odredil nobenega ukrepa, ker so ti dijaki že pred tem bili odsotni iz šole.

Z veseljem vas obveščam, da imamo veliko večino strokovnih delavcev šole (90 %) polno cepljenih. Le 4 nepolno zaposleni sodelavci se tedensko testirajo.

Zaradi organizacije dela in morebitne odredbe karantene za posamezne oddelke vas vse starše vljudno prosim za posredovanje podatka, če je bil vaš otrok morda cepljen, oziroma če je prebolel okužbo s COV-19 in kdaj. Dijaki naj  te podatke  v zvezi z boleznijo ali morebitnem cepljenju prinesejo razrednikom oziroma direktno ravnatelju. Izjava ej objavljena v eAsistentu. Lahko skenirane Izjave pošljete tudi na naslov: ravnatelj@ssjj.si.

Ti podatki so zelo pomembni, saj za cepljene dijake oz. za prebolevnike, karantene ne bi odrejali, če se v razredu pojavi okužba. Ti dijaki bi imeli pouk v šoli.

Prosim vas še naprej za odgovorno ravnanje in takojšnje obveščanje, saj bomo tudi tako pomagali zajeziti širjenje okužbe. Če se ne bomo ravnali samozaščitno in odgovorno, ne bomo mogli dolgo ohraniti običajne šole. Šolanja na daljavo pa si ne želi nihče.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav. Ostanimo zdravi! Sami lahko za to naredimo največ!

Ivančna Gorica, 12. 9. 2021                                                                Milan Jevnikar, ravnatelj

 

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov: 1)