V ponedeljek, 13. 7. 2020, smo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica slovesno podelili maturitetna spričevala splošne mature. Prireditev je ob upoštevanju preventivnih zdravstvenih ukrepov potekala na ploščadi pred šolo. Udeležili so se je tudi številni starši in družine maturantov!

100 % uspeh in dva zlata maturanta na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica. To je bera letošnje 66.mature, mature v “koronačasu”!

Ravnatelj  Milan Jevnikar je v govoru izpostavil, da so letos spet tretje leto zapored dosegli 100 % uspeh, na kar so izjemno ponosni. »Ponosni smo na svoje dijake, ki so se v čudnem korona času, kljub dvomesečnem delu na daljavo izkazali. Ne samo to, da so dosegli 100 % uspeh, imajo tudi izjemno visoko povprečje točk, skoraj 23 točk, kar je veliko nad slovenskim povprečjem«.

Zlata maturanta sta Ana Eržen in Gašper Struna, oba dijaka 4. a razreda. Pridružila sta se 62. zlatim maturantom v zgodovini Jurčičeve  srednje šole, kar je več kot odlično darilo ob  letošnjem praznovanju 70-letnice Srednje šole Josipa Jurčiča.

 

Čestitke generaciji maturantom izreka tudi župan Dušan Strnad, ki je na družbenem omrežju zapisal: »Čestitke maturantom, profesorjem in vodstvu šole. Lepo darilo ob 70 letnici Srednje šole Josipa Jurčiča«.

Po prisrčni prireditvi, ki jo je z maturanti pripravila profesorica Vesna Celarc, tudi razredničarka maturantov, je bilo še veliko spominskega fotografitranja, kramljanja s starši, prijatelji, skratka res veselega druženja, smo šolo tokrat z veseljem zaprli! Končno so nastopile počitnice, ki bodo za vse maturante še posebej sladke in dolge!

 

SREČNO 65. GENERACIJI MATURANTOV Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica!

Milan Jevnikar, ravnatelj

[nggallery id=169]

(Skupno 2.635 obiskov, današnjih obiskov: 1)