Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Navadna tabela”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Gre že zares. V začetku meseca novembra boste bodoči maturanti v šoli izpolnili predprijavo k SPLOŠNI maturi. Predprijava je obrazec, ki ga boste dobili navedenega dne v šoli od tajnika, na licu mesta izpolnili in takoj oddali.

Ob izpolnjevanju predprijave boste morali napisati EMŠO, zato OBVEZNO prinesite s sabo:

(1.) dokument, ki ga vsebuje (osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje)!

(2.) tisti, ki boste opravljali maturo iz psihologije pa tudi original ali, še bolje, fotokopijo spričevala 2. letnika.

Predprijave boste izpolnjevali približno prvih 10 minut naslednjih ur (zatem nadaljujete s poukom, če ga imate!):

· V SREDO, 3. novembra

oddelek

ura

učilnica št.

4.a

2. (pri zgodovini)

19

4.b

3. (pri matematiki)

35

MT

5. (pri zgodovini)

25

· V ČETRTEK, 4. novembra

oddelek

ura

učilnica št.

kandidati oddelkov s poklicno maturo – 4.d in 4.f

ob 7.20

25

4.i

5. (pri matematiki)

29

Dijaki, ki obiskujejo MATURITETNI TEČAJ, prinesejo k izpolnjevanju predprijave dokument z EMŠOm. Poleg tega prinesejo kopije spričeval vseh 4 let (!!!), v primeru, da so končali 4-letno srednjo šolo!

V naslednjih dneh zato v miru premislite o:

1. predmetih, iz katerih boste delali maturo in

2. nivojih, na katerih boste opravljali maturo pri matematiki in tujih jezikih.

Ø Kandidati s posebnimi potrebami poleg zgoraj naštetih stvari prinesete s sabo še: (1.) izpolnjen obrazec Uveljavljanje pravic kandidata/ke s posebnimi potrebami pri opravljanju mature (UL RS 6/20. 1. 2006 ali pa obrazec predhodno dvignite pri tajniku) in (2.) zdravniško dokumentacijo. Nasvet: pri meni se po vnaprejšnjem dogovoru lahko ti kandidati oglasijo vsaj nekaj dni prej, da se v miru pogovorimo, izpolnimo predprijavo in pregledamo dokumentacijo, ki jo moramo poslati v Ljubljano na DK SM.

ØPrav tako naj se pri meni oglasijo (že pred omenjenimi dnevi!!! in iz istih razlogov kot kandidati s posebnimi potrebami) kandidati, ki bi želeli opravljali maturo v dveh delih.

Ø Dijaki iz 4.d in 4.f zaključite izobraževanje s poklicno maturo. Tisti dijaki teh dveh oddelkov, ki bi želeli opravljati ob poklicni maturi še dodatni, maturitetni izpit, se lahko priključite uri enega od zgornjih razredov ali pa se predtem obrnete po informacije ipd. name osebno. Kandidati lahko opravljajo dodatni maturitetni izpit iz predmeta le, če je tak izpit pogoj za vpis v študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe oz. se upošteva pri izbiri kandidatov v tak program (25. člen Zmat; MIK SM, str. 12).

Predprijava k maturi bo osnova za opravljanje predmaturitetnega preizkusa! V prijavi boste LAHKO še SPREMENILI nabor predmetov in nivoje, vendar boste morali opravljati predmaturitetne preizkuse iz predmetov in na nivojih, navedenih v predprijavi.

P.s.: Predmaturitetni preizkus je oblika priprave na maturo, vsako leto pa se po vseh maturitetnih pravilih obvezno izvaja iz enega od predmetov obveznega dela mature.

V letošnjem šolskem letu boste dijaki opravljali tak predmaturitetni preizkus v soboto, 12. marca 2011, iz slovenščine. Dan opravljanja preizkusa je redni šolski dan in tega dne dijaki nimate drugih šolskih obveznosti. Opravljanje predmaturitetnega preizkusa iz tega predmeta je OBVEZNO in bo potekalo kot prava matura. Pri preizkusu se kot pri pravi maturi uporabljajo ŠIFRE in IZPITNI RED. Predmaturitetni preizkus je tako GENERALKA ZA MATURO.

Na osnovi predprijav bo šola naročila natančno določeno število izpitnih pol tudi za vse ostale predmete, iz katerih bo potekala matura spomladi 2011. Pri teh predmetih boste opravljali predmaturitetne preizkuse, ki so prav tako obvezni, v dogovoru s profesorji in glede na razpoložljiv čas, prav tako v mesecu marcu.

Ivančna Gorica, 5. 10. 2010

Tajnik ŠMK SM : Franc Grlica


(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov: 1)