Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Na šoli bomo na praznik, sedmo šolsko uro za vse dijake, organizirali prireditev s priložnostnim nagovorom in košarkarsko tekmo med dijaki!

Enkraten in neponovljiv uvod v prvi praznik slovenskega športa pa je bila nedeljska razglasitev zmagovalca letošnje kolesarske dirke po Franciji – Tour de France, kjer je Tadej Pogačar, sin naše profesorice Marjete dosegel veličastno zmago.

In ne samo to, tudi drugo mesto je bilo “slovensko”, zasedel ga je Primož Roglič. Navdihujoče in posnemanja vredno je njuno prijateljstvo, ki ga uvrstitev ni skalila!

Iskrene čestitke obema. Res sta naš ponos in zgled tovarištva!

 

(Skupno 874 obiskov, današnjih obiskov: 1)